Pupovac optužuje Milanovića: U Jasenovcu uvrijedio Židove antisemitskim izrazima

Pupovac optužuje Milanovića: U Jasenovcu uvrijedio Židove antisemitskim izrazima  

Sigurno je da nakon svih stvari koje su se čule nije lagodno stajati jedan pored drugoga, no to im je obaveza i veoma je važno da obaveze nadjačaju bilo čije animozitete ili bilo čije teške riječi, prokomentirao je dolazak predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića na tvrđavu Klis u razgovoru za Novu TV Milorad Pupovac.

Na komentar Mislava Bage kako je on onda lider na odlasku, predsjednik SDSS-a je kazao kako bi volio da može reći da je na odlasku, ali nije.

– Moja obaveza, kao i svih drugih koji su u politici je da na svim nivoima stvore mladu generaciju koja će moći nastaviti u novim okolnostima s novim profilima – kazao je, prenose 24sata.

Predsjednik SDSS-a nije htio komentirati Milanovićeve izjave o njemu, važnije je, kako je istaknuo, što je u Jasenovcu uvrijedio Židove antisemitskim izrazima (“koji imaju para, pa su onda neovisni”). 

– Predsjednik vrijeđa Srbe jer su kao kupljeni ili antifašisti koji su ‘kupljeni’, podcjenjujući sve što rade decenijama, ili Rome, i pri tome naravno, staje na stranu ljudi koji su osuđeni za ratne zločine – dodao je.

Na pitanje hoće li ikada više glasati za Zorana Milanovića, odgovorio je:
– Zoran Milanović je kao vrč koji ide na vodu i svaki dan prolije tu vodu koju prikupi, samo je pitanje dana kad će se razbiti.

Na ponovljeno pitanje ima li Milanović njegov glas, Milorad Pupovac je zaključio:

– Predsjednik sigurno nema moj glas. Vrč koji svaki dan ide na to da pokupi vodu, pa da je prolije, razbit će se mnogo prije nego što mu se čini.

Foto: Hina