Putin prijeti općom kataklizmom: Svoj nuklearni arsenal stavio u stanje pripravnosti

Putin prijeti općom kataklizmom: Svoj nuklearni arsenal stavio u stanje pripravnosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vojnom zapovjedništvu da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti nakon agresivnih izjava zemalja NATO -a, javlja Reuters.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je da ruske snage nuklearnog odvraćanja budu u pripravnosti usred napetosti sa Zapadom zbog njegove invazije na Ukrajinu, javljaju 24sata.


Govoreći na sastanku sa svojim najvišim dužnosnicima, Putin je u nedjelju kazao da su vodeće sile NATO-a dale “agresivne izjave” zajedno sa Zapadom koji je uveo teške financijske sankcije Rusiji.
Putin je naredio ruskom ministru obrane i načelniku Glavnog stožera da snage nuklearnog odvraćanja stave u “poseban režim borbene dužnosti”.

Zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin boravi u Minsku kao dio izaslanstva za razgovore s Ukrajinom.

U izaslanstvu su i pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinsko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko, ruski veleposlanik u Bjelorusiji Boris Gryzlov i predsjednik Odbora za vanjske poslove Državne dume Leonid Slucki.

Ruska delegacija čekat će do 15 sati po lokalnom vremenu da odluče hoće li se sastati s ruskom delegacijom na pregovorima u bjeloruskom gradu Homelju.

Foto: Hina