Računi govore sve: Frka-Petešić bio je privilegiran u obnovi nakon potresa

Računi govore sve: Frka-Petešić bio je privilegiran u obnovi nakon potresa

Vlada tjednima tvrdi da je državni stan u kojem živi predstojnik premijerovog ureda Zvonimir Frka-Petešić obnovljen kad i ostali stanovi u zgradi te da se radilo o hitnim sanacijama.

Međutim, portal 24sata objavio je ugovore i račune iz kojih se vidi da se stan počeo obnavljati prije svih ostalih.

S posebnim izvođačem sklopljen je ugovor mjesec dana prije nego što su ostali suvlasnici potpisali suglasnost za kredit za obnovu zgrade. Iz računa koje su objavili je vidljivo i da je cijena uređenja dva puta porasla, kao i da su plaćeni radovi koji ne spadaju u konstrukcijske i hitne popravke.

Službenica Državnih nekretnina poslana je u stan odmah nakon potresa i tad su počele pripreme za obnovu, rekao je sugovornik za 24sata.

Prema dokumentima do kojih su došli novinari 24sata, Državne nekretnine su već 28. travnja 2020. zatražile ponudu za projekt sanacije. Odmah su sklopili i ugovor s naznakom “Žurno: rok izvršenja 3 dana”. Ugovor je sklopljen 5. svibnja i iznosio je 98.500 kuna.

Vlasnici ostalih stanova ugovor za sanaciju stubišta i dimnjaka sklapaju s drugom tvrtkom četiri dana kasnije.

S 98.500 kuna iznos za radove u stanu Frka-Petešića narastao je do 25. svibnja na 124.500 kuna, odnosno 155.000 kuna s PDV-om, pišu 24sata.

Foto:Hina