Rade Šerbedžija o ljubavi prema Hajduku: Najdraži su mi bili oni njihovi bijeli dresovi s božanstvenom crvenom zvijezdom

Rade Šerbedžija o ljubavi prema Hajduku: Najdraži su mi bili oni njihovi bijeli dresovi s božanstvenom crvenom zvijezdom

Glumac Rade Šerbedžija (76) otkrio je svoju strast prema Hajduku na ovogodišnjem festivalu pričanja priča, poznatom kao ‘Pričigin’ u Oštariji u Viđakovi.

Glumac je priznao da je kao mladić skupljao sličice nogometaša, a da su mu najdraži bili Hajdukovi s bijelim dresovima i crvenom zvijezdom. “Najdraži su mi bili Hajdukovi nogometaši s onim bijelim dresovima s božanstvenom crvenom zvijezdom”, priznao je glumac. Šerbedžija je otkrio da je svoju ljubav prema Hajduku još više produbio kada je pročitao knjigu svog prijatelja Borisa Dežulovića ‘Bili libar’, javlja Direktno.

Glumac se također prisjetio svojih mladih dana provedenih u Splitu, kada je radio u kazalištu, snimao filmove i održavao koncerte. “Odnos prema Splitu može biti samo dubok i iskren. On je jedan od najsvjetlijih gradova, imao sam tu sreću da sam u njemu radio u teatru, snimao, imao koncerte. Ovdje sam imao i toliko božanstvenih prijatelja s kojima sam proveo mladost – Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Neva Bulić, Ivica Vidović…”, rekao je Rade.

Šerbedžija je valjda mislio na ovu zvijezdu: Grb Hajduka od 1960. do 1970. godine

Rade Šerbedžija je prije sedam godina otkrio da je u bivšoj Jugoslaviji zapravo navijao za Partizan. Tada je živio u Rijeci i povremeno je dolazio na utakmice.

– Pa ja sam ljubitelj sporta, oduvijek sam išao na utakmice, istina rjeđe posljednjih godina. Na Rujevicu dolazim jer živim u Rijeci, pratim NK Rijeku u kojoj se događaju zanimljive stvari – kazao nam je Šerbedžija.

Možemo li reći da ste strastveni navijač Rijeke?

– Ne bih mogao reći da sam baš strastveni navijač, ja zapravo ne navijam ni za koga. Osim što volim pogledati dobru utakmicu. Nekada, kao dječak, bio sam navijač Partizana, poslije sam navijao za NK Zagreb, u kojemu sam imao prijatelje poput Močiboba. Sviđa mi se kako igra Rijeka, uživao sam na utakmici protiv Dinama, ali moram reći i kako mi se svidjelo nešto i u Dinamovoj igri. Oni su gubili 0:4, a nisu se predavali, borili su se junački i nagrađeni su dvama pogocima. Poraženi su časno – dodaje Šerbedžija.

Prisjetit će se i prijateljstava s bivšim Dinamovim nogometašima.

– To su Zambata, Ražić, Bradvić…, nekada sam s njima haklao. Poznajem dobro i Cicu Kranjčara. Na žalost, nisam ga vidio nakon utakmice u Rijeci. Žao mi je što je morao otići iz Dinama nakon te utakmice – nastavlja Šerbedžija i poentira:

– Dinamo ima dobre igrače i još uvijek igra dobro s obzirom na to koliko mu je igrača otišlo. Divim se svemu što je Dinamo postigao posljednjih godina. On je najbolji i najstabilniji klub na području bivše SFRJ.

Foto: Hina