VIDEO: Drama u zrakoplovu: Zbog turbulencije ozlijeđeno desetak putnika. Letjeli obroci, čaše, boce, pladnjevi…

VIDEO: Drama u zrakoplovu: Zbog turbulencije ozlijeđeno desetak putnika. Letjeli obroci, čaše, boce, pladnjevi…

Posljedice ekstremne turbulencije koja je pogodila putnike i posadu zrakoplova angolskog državnog zračnog prijevoznika TAAG Angola Airlines pojavile su se na društvenim mrežama i pokazuju kakav je kaos nastao u kabini aviona.

Obroci, čaše, boce, pladnjevi… nema što nije poletjelo kad je zrakoplov ušao u područje nestabilnih zračnih strujanja na letu iz Luande u Angoli za portugalsku prijestolnicu Lisabon u četvrtak.

Drama u pravom smislu riječi rezultirala je i time da je ozlijeđeno 10 osoba, piše observador.pt, a među njima su i dva člana posade, te je osam putnika potražilo liječničku pomoć. Mnogi su nakon slijetanja u lisabonsku zračnu luku pokazivali simptome tjeskobe,javlja Dnevnik.hr.

Na snimci koja se širi društvenim mrežama mogu se vidjeti razbacane stvari te mrlje od hrane i pića po cijeloj kabini, pa i na stropu na kojem su napuknute i izbušene ploče, a dio je izvaljen iz ležišta.

TAAG je ustvrdio da su nepovoljni atmosferski uvjeti uzrokovali turbulencije koje su navodno nastale dok je zrakoplov letio iznad DR Konga i dodali da je u zračnu luku u Lisabon poslana hitna medicinska pomoć, a zrakoplov je sletio sedam sati i 18 minuta nakon polijetanja.

Valja podsjetiti da je zrakoplovima TAAG-a jedno vrijeme bio zabranjen ulazak u europski zračni prostor zbog sigurnosnih razloga. Bilo je to u srpnju 2007. godine, a u travnju 2019. zabrana je u potpunosti ukinuta nakon brojnih povremenih popuštanja ograničenja.

Foto: Wikipedia