Radin: Plenković je mogao zaključiti da će manjinci glasati protiv Kuščevića

Radin: Plenković je mogao zaključiti da će manjinci glasati protiv Kuščevića

Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine, gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao slučaj ministra Kuščevića te njegov odnos s vladom. HNS je optužio za neodgovorno ponašanje te potvrdio da bi manjine “rušile” ministra Kuščevića u Saboru.

Kritizirao je “HNS-ove eskapade”, mislivši na ultimatum usmjeren prema vladi preko medija. Dodao je da to “rade iz svojih razloga”.

“Da je to toga došlo, glasao bi za smjenu ministra. I ne samo ja. Ne bi svi od manjina, ali nisam jedini.” Upitan jesu li manjinski zastupnici to iskomunicirali prema vladi, odgovorio je “oni to znaju. To se moralo znati”, dodao je Radin.

Rekao je da ne misli da će doći do prijevremenih izbora, zato što se njima protivi desna struja HDZ-a. Naime, nadaju se da će se prije izbora održati Opći sabor stranke, što bi im omogućilo da učvrste poziciju u stranci.

Na pitanje nastavlja li suradnju s vladom, odgovorio je da “za tango je potrebno dvoje”, dodavši da “muzika još svira, ako ćemo govoriti u metaforama”.

Rekao je da neće donositi nove zahtjeve pred vladu, ali da će inzistirati, kao što je i do sad, da se obećanja vlade prema talijanskoj manjini ostvare. Rekao je da se za sada dogovor ispunjava u manjem dijelu.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments