SKANDAL: Raiffeisen banka traži PR agenciju za pritisak na Ustavni sud oko kredita u švicarcima: Hoće li reagirati Dražen Jelenić

SKANDAL: Raiffeisen banka traži PR agenciju za pritisak na Ustavni sud oko kredita u švicarcima: Hoće li reagirati Dražen Jelenić

Na pitanje naše reporterke oko Raiffeisen banke i oglasa u kojem traže PR agenciju koja bi, prema navodima portala Index.hr, vršila pritisak na Ustavni sud guverner HNB-a Boris Vujčić odgovorio je da će provesti nadzor nad tom bankom.

U pozivu za odabir PR agencije od strane Raiffeisen Banke, u kojem banka traži usluge kriznog komuniciranja oko slučaja kredita u švicarcima, stoji kako je jedan od zadataka te agencije i “vršenje pritiska na Ustavni i druge sudove u Hrvatskoj”, objavio je Index.

Guverner HNB-a Boris Vujčić potvrdio je da je vidio priču oko oglasa RBA-a.

“To sam vidio jutros i moram reći da sam izuzetno neugodno iznenađen da sam tako nešto vidio. U svakom slučaju ćemo provesti nadzor, provjeriti o čemu se radi i poduzeti potrebne mjere. Tako nešto, takav oglas koji je objavljen je potpuno neprimjeren”, rekao je.

Na pitanje ima li pritisaka banaka na Ustavni sud odgovorio je da o tome ne može špekulirati.

Ranije danas oglasila se i Udruga Franak. U toj su udruzi šokirani postupanjem i načinom na koji RBA banka posluje na tržištu u Hrvatskoj i za sutra su najavili konferenciju za novinare na tu temu. Pozvali su DORH da se pozabavi poslovanjem ove banke.

Foto: Dario Grzelj/Hina