Davor Ivo Stier o izborima u HDZ-u: Što je za njega klerikalizam

Davor Ivo Stier o izborima u HDZ-u: Što je za njega klerikalizam

Saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier uoči sastanka u Vladi s biskupima oko hrvatskog predsjedanja EU-om komentirao je stav Glasa Koncila oko potpore Milanu Bandiću i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Davor Ivo Stier za komentar glavnog urednika Glasa KoncilaIvana Miklenića “Zavjera protiv istine” kaže kako je pokušaj da se Crkva svrstava na jednu ili drugu stranu prvenstveno nerazumijevanje uloge Crkve.

“Crkva, koliko ja razumijem, uvijek ističe načela koja su u skladu s katoličkom doktrinom, ne u interesu ove ili one političke stranke. Politka je pojam koji obuhvaća i zalaganje za opće dobro i tu su svi pozvani, a što se tiče stranačkih preferencija to bi bio oblik klerikalizma i kao što papa Franjo kaže – to nije dobro”, kaže Stier.

Na pitanje oko unutarstranačkih izbora i hoće li sam isticati kandidaturu odgovara: “U HDZ-u će biti raspisani unutarstranački izbori, članovi će odlučiti, bit će to njihov izbor i onda ćemo svi staviti glave skupa i izaći iz tog procesa jači i pripremiti se za parlamentarne izbore”.

“Sve ćete znati vrlo skoro, prvi korak je raspisivanje izbora”, odgovorio je na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, donosi N1.

“Članice i članovi će sigurno imati izbor, ne bi bilo dobro za demokraciju u Hrvatskoj da imamo jedan član, jedan glas, jedan kandidat.

Dobro je da imamo više kandidata da se može izabrati između kontinuiteta i alternative koja će ponuditi promjene i onda nakon unutarstranačkih izbora ujediniti stranku, pokušati ujediniti biračko tijelo i dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda”, rekao je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina