Rajko Ostojić u samoizolaciji: Ima li koronavirus?

Rajko Ostojić u samoizolaciji: Ima li koronavirus?

Rajko Ostojić, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, negativan je na koronavirus.

“Test je pokazao da sam negativan na virus Covid-19. Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test”, rekao je Ostojić.

“Bez obzira što je rezultat u ovom trenutku negativan, kao odgovoran političar, jer u kampanji uvijek ostvarujete neku vrstu kontakta s građanima i kolegama, ostajem u samoizolaciji i test ću ponoviti u ponedjeljak.

Kao liječnik, nadam se da isto čine državni i teniski dužnosnici (na čelu s premijerom), odnosno društvo iz počasne lože sa zadarskog turnira”, rekao je.

Ostojić je testiran na koronavirus nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem. Kasnije danas objavljeno je da svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Poslijepodne je šef SDP-a Davor Bernardić rekao da su u koaliciji odlučili da zbog povećanih slučajeva zaraze koronavirusom više neće održavati predizborne skupove.

Rajko Ostojić se putem Skypea uključio u N1 Studio uživo i objasnio zašto je otišao u samoizolaciju, iako nije bio u bliskom kontaktu sa zaraženim stranačkim kolegom.

“Postupio sam kao odgovoran građanin, liječnik. Svatko tko voli državu, brine o zdravlju obitelji, prijatelja, postupio bi tako”, kazao nam je Ostojić te objasnio kako je sve teklo.

“Friganović je bio sa mnom u Sesvetama gdje smo stavili vijenac na spomenik antifašističkoj borbi. Friganović nije na listi, bili smo cijelo vrijeme na otvorenom, nije to bio skup, nismo zvali ni medije.”

Foto: Dario Grzelj/Hina