Ranko Ostojić “steže obruč” oko Kolinde: Očekuje od Jelenića da je ispita zbog kontroverzne smjene Dragana Lozančića

Ranko Ostojić  “steže obruč” oko Kolinde: Očekuje od Jelenića da je ispita zbog kontroverzne smjene Dragana Lozančića

Jedan od Milanovićevih savjetnika trebao bi postati nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Lozančića je, podsjetimo, 2016. godine pod nikad razjašnjenim okolnostima s mjesta šefa SOA-e smijenila Kolinda Grabar-Kitarović. Govorila je tada da je on bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila.

Šef saborskog odbora Ranko Ostojić tražio je od Dražena Jelenića i Državnog odvjetništva da odgovore postoje li protiv Lozančića kaznene prijave i jesu li pokrenuli izvide.

“Dobili smo odgovor od DORH-a da oni nisu pokrenuli postupak, da nisu smatrali da je ta izjava dovoljna za izvide. Međutim, ja kao predsjednik Odbora poslao sam dopunsko pitanje da mi odgovore kako se može dogoditi da netko tako nekoga optuži, da iznese takve informacije o čelniku SOA-e koje je rezultirala i njegovom smjenom, a da DORH ne poduzme ništa”, rekao je Ranko Ostojić za Dnevnik.hr.

Stoga Ostojić od Državnog odvjetništva očekuje da na ovome ne stanu.

“Oni mogu pozvati gospođu Grabar-Kitarović da objasni što je pod tim mislila pa neka oni dalje razriješe i utvrde postoji li osnovana sumnja i je li ona govorila istinu ili ne”, govori Ostojić koji očito pokušava kompromitirati bivšu predsjednicu zbog kontroverzne smjene Dragana Lozančića.

Hoće li je pozvati, Državno odvjetništvo ne otkriva, a još se uvijek ne zna zašto je Lozančić uopće smijenjen.

 

Foto: Danijel Kasap/Hina

Facebook Comments