Raspudić oštro uzvratio premijeru: Plenković očito ne razumije da pacijenti imaju ljudska prava dostojanstvo

Raspudić oštro uzvratio premijeru: Plenković očito ne razumije da pacijenti imaju ljudska prava dostojanstvo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u subotu na svečanosti obilježavanja 20. godišnjice rada Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine, u Trakošćanu.

Komentirao je, između ostalog i oporbu, a osvrnuo se i na Ninu Raspudića.

“Ovaj put sam gledao Raspudića. Lik koji je bio komentator i koji je pljuvao kao komentator, napao je Zekanovića koji je rekao da postoji korona i da se treba cijepiti. Zbog toga je on postao što? Žetončić HDZ-a”, rekao je Plenković.

“Pogledajte tog čovjeka, Raspudića, zovem ga nek u 15 sati dođe i idemo s Alemkom Markotić na covid-odjel da vidi kako izgledaju ljudi koji su sada na respiratoru. Cijela operacije je samo političkog karaktera. Stvar je čiste, zlonamjerne političke namjere”, dodao je.

Raspudić: Pozivam Plenkovića na sučeljavanje

Raspudić je za N1 komentirao Plenkovićev poziv.

“Za razliku od njega, ja znam kako izgledaju COVID odjeli jer sam 5 dana ležao na kisiku na jednom od njih, i znam da bolnice ne služe za našetavanje i političku izložbu nego za liječenje pacijenata koji imaju ljudska prava i dostojanstvo. On to ne razumije. Cilja našeg referenduma je stvaranje čvrstog legitimnog i legalnog okvira za uspješniju zajedničku borbu protiv pandemije, za razliku od ovog što radi njegov nelegitimni stožer koji je po priznanju samog ministra Beroša donio stotine odluka bez kvoruma i davno izgubio povjerenje javnosti.

Mjesec dana upozoravali smo na temelju znanstvenih istraživanja da je na ulazima bolnica nužno testirati sve, i cijepljene i necijepljene, a oni su to tek ovaj tjedan uveli kao pilot projekt, inzistirajući tvrdoglavo na svojim promašenim i opasnim COVID potvrdama. Pozivam premijera na sučeljavanje pred kamerama u bilo koje doba dana ili noći, a ne na paradiranje kroz odjele intenzivne skrbi na koje ni članovi obitelji nemaju pristup”, poručio je Raspudić.