Raspudić poručio Pupovcu: Ako zbog Borova Sela želite smijeniti odgovornog ministra, imate našu potporu

Raspudić poručio Pupovcu: Ako zbog Borova Sela želite smijeniti odgovornog ministra, imate našu potporu

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić pozvao je u četvrtak čelnika SDSS-a Milorada Pupovca da u Saboru pokrene inicijativu za smjenu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, a slijedom izjava koje je Pupovac proteklih dana davao o incidentu u Borovom Selu.

‘Gospodine Pupovac, slijedom svega što ste govorili posljednjih dana povodom tog incidenta, očekujem od vas da u Saboru pokrenete inicijativu za smjenu ministra policije Božinovića, u čemu ćete imati našu punu potporu. U protivnom ćemo smatrati da je sve što ste govorili puko licemjerno prenemaganje’, kazao je Raspudić u saborskom slobodnom iznošenju stajališta, javlja Tortal.

Vezano za incident u Borovu Selu, u kojem je skupina navijača uzvikivala ‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’, istaknuo je da Hrvatska za koju se borimo nije Hrvatska u kojoj će se pozivati na klanje bilo koga, nije Hrvatska u kojoj će se bilo koje dijete osjećati ugroženo i slušati da mu netko prijeti ubojstvom samo zbog bilo kakve pripadnosti.

‘Nije ni Hrvatska u kojoj ćemo imati spomenike zločincima kao što je Šoškočanin’, kazao je Raspudić.

Sandra Benčić (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) osvrnula se na prosvjed liječnika protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

Benčić: Sam premijer zauzeo se za predstojnicu Klinike za radiologiju KBC-a

‘Usprkos činjenici da se opetovano liječnici koji rade s njome bune i odlaze, ona se čudom održava na poziciji’, kazala je Benčić i dodala kako se u kuloarima priča da se za Zadravec založio sam premijer Andrej Plenković.

U kuloarima se, rekla je, čulo da je premijer urgirao prema v.d. ravnatelju KBC-a Mariju Zovku ‘da ne dira gospođu Zadravec’, ističući kako je to još jedan primjer miješanja HDZ-a u kadroviranje po bolnicama.

‘Jedino mogu ustvrditi da je HDZ odgovoran za činjenicu što nemamo radiologe u Institutu za tumore… evidentno je Zadravec nečim ucijenila našeg premijera’, zaključila je Benčić.

Foto: Hina