Raspudić “sasjekao” Zekanovića: Bio je prljavi igrač koji je uvijek navijao za HDZ

Raspudić “sasjekao” Zekanovića: Bio je prljavi igrač koji je uvijek navijao za HDZ

Ivana Kekin i Nino Raspudić gostovali su u RTL Direktu.

Komentirali su prelazak Hrvoja Zekanovića u Hrvatsku demokršćansku stranku pa Raspudić kaže kako oporba ništa nije izgubila niti je oporba dobila. “Bilo je jasno na kojoj je strani bio je prljavi igrač koji nije tobože dio vladajućih, a trola i opstruira oporbu. Očito su ga morali angažirati, očito se HDZ-u trese većina kad su ga morali žetonizirati”, govori.

Kekin to naziva zeko-hop manevrom pa dodaje da je Zekanovića dugo srce vuklo.

Raspudić je komentirao i izjave Tome Medveda koji proziva zbog subotnjeg prosvjeda pa navodi kako su huškali i širili govor mržnje. On tu povlači paralelu s prosvjedom branitelja nekoć koji je Medved podržavao.

“Znakovito da u ovoj situaciji gdje bi bilo najbolje da se škarniclom pokriju, a ne stavljaju maske, što je s Inom, Aladrovićem, krađom, oni to nazivaju govorom mržnje, a demokratske prosvjede povezuju s terorizmom. Nismo organizirali prosvjed, ali smo za participaciju građana, želimo referendum”, ističe pa dodaje da to jesu organizirali onda bi to bilo u drugoj polovici zime kada je atmosfera zagrijana, a govore bi ograničili samo na temu antikorupcije.

Kekin kaže da je cinično da premijer, ali i Medved govore o radikalizaciji i militantim skupina, a ponajviše jer su sami podržavali. “Medved je bio najuviđavniji kada su militantne skupine s plinskim bocama hodale po gradu. U namjeri da se demokratski odabrana vlast sruši. Premijer i vlada su odgovorni zbog afera, žetončića, korumpiranih ministara. Vlada atmosfera beznađa, u kojoj demagozi i populisti zasjednu, manipuliraju mnoštvom”, govori.

Govore i da je premijer takvim govorom o terorizmu uznemirio javnost, a trebao je, ako posjeduje podatke službi o istom, o tome upoznati javnost, saznati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. “Ovo je spin da se izvlači od Ine”, kaže Raspudić.

Kekin dodaje da ako to ne učini treba podnijet ostavku. “Ako je zabrinut za mlade onda trebati pitati ministra zdravstva gdje mu je reforma i zašto se za dječjeg psihijatra čeka godinu dana”, istaknula je.

Budući da su se u temama poprilično složili i u emisiji, upitani su je li to znak da je oporba i dalje ujedinjena.

Raspudić govori kako zajednička kuća gori, da se građani mogu složiti oko antikorupcije. “O tome hoće li se naša kuća ofarbati u plavo, dugine boje, zelenu, bijelu i dalje, demokratski ćemo na izborima. Imamo posla s koruptivnom hobotnicom koja pljačka, antikorupcija, ne samo oporba nego i javnost koja nije u tome se mogu složiti”, ističe.

Kekin kaže da se to i prije događalo, da je oporba imala zajedničke napore u razotkrivanju korupcije. “Prijevremeni izbori na kojima se slažemo trebat će to promijeniti”, ističe.

Govoreći dalje o Ini, Raspudić navodi kako je zasigurno netko u HDZ-u o tome znao, a Kekin navodi kako je nepojmljivo da nitko politički ne odgovara.

Navode i da su razočarani jer nije bilo aktualca jer je premijer zaražen COVID-om, ali Kekin poručuje da se oporavi i “dođe svjež na rešetanje”.

Upitani su i zašto mrze HDZ, kako kaže premijer.

“Premijer je sklon u trenutcima kada je pritisnut argumentima koje mu ne idu u prilog kliziti u velike emocije i poticati strahove, teorije zavjere i priče o mržnji prema HDZ-u. Njemu je taj prosvjed dao šansu da se iz pozicije afere Ine, političke odgovornosti, sam sebe digne iz nokauta i postane žrtva koju napadaju. Uopće ne gajimo tu vrstu emocija prema stranci, ali ne volimo, ne sviđa nam se smjer kojim vode državu 30 godina. Ne mrzimo HDZ, ali znamo da Hrvatska može bolje, bez HDZ-a.

“Tko ih ne bi volio kad vidi Inu”, zaključuje Raspudić.

Naposljetku, prokomentirali su i mjere Vlade protiv poskupljenja pa Raspudić kaže da je zamrzavanje upitno, a rekao je i da Most ima svoje četiri točke.

Kekin kaže da je problem mjera da su horizontalne, smanjenje za dohodak na prosječnu plaću daje 200 kuna, a zastupnicima 800 kuna. “Ispadne da su zastupnici ugroženiji”, navela je, a Raspudić dodao da su tu i liječnici.

Foto: Hina