Ravnatelj Vinogradske prijeti otkazom profesorici Zadravec: Tvrdi da u njegovoj bolnici nema korupcije

Ravnatelj Vinogradske prijeti otkazom   profesorici Zadravec: Tvrdi da u njegovoj bolnici nema korupcije

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk izvijestio je u ponedjeljak da još traje traje kontrola poslovanja te ustanove, i da je u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu Dijani Zadravec, bivšoj predstojnici Klinike za radiologiju.

Vatavuk u priopćenju ističe da zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola i nadzor HZZO-a po treći tjedan temeljito prolaze svaki segment dosadašnjeg poslovanja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje eventualnih propusta u zdravstvenom radu i mogućim zloupotrebama u korištenju bolničkih kapaciteta i sredstava u privatne svrhe, kako je na to u javnim istupima višekratno ukazivala bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijana Zadravec, javlja Novi list.

“Prema dosadašnjim saznanjima, utvrđene su manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane Dijane Zadravec.

U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika”, ističe Vatavuk.

“Inspekcijama smo stavili na uvid svu dokumentaciju, pružili im sve informacije koje su bile zatražene. Šteta što to nije učinila i doktorica Zadravec koja je imala prigodu dokazima potkrijepiti navode iz svojih javnih istupa“, navodi Vatavuk.

Napominje kako Zadravec, iako je na bolovanju te se natječe za ravnateljicu bolnice, i dalje u više navrata u medijima ponavlja optužbe za nezakonitosti u radu KBC-a i nekih od liječnika i zaposlenika u bolnici.

“Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila”, kaže v.d ravnatelja.

Dodaje kako je ona, unatoč upozorenjima i njezinim obećanjima da će se suzdržavati od javnog blaćenja ustanove u kojoj radi, u više navrata u posljednje vrijeme u medijskim istupima ponovila optužbe za nezakonitosti o kojima, unatoč njezinim prijavama, nema pokrenutih aktivnosti nadležnih državnih tijela niti sudskih postupaka ili presuda.

“Zbog toga sam joj, da zaštitim interese KBC-a Sestre milosrdnice i njenih zaposlenika, te osiguram mir i uvjete za pružanje usluga našim pacijentima, izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu“, navodi V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Vatavuk.

Kao podlogu za to navodi Pravilnik o radu i Etičkom kodeksu te ističe kako su se nakon smjene Zadravec, vratili neki djelatnici koji su otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima, te posebno radno ozračje kako u Vinogradskoj i Klinici za tumore dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma, navodi se u priopćenju.

Napominju i kako je prošlog tjedna istekao 15-dnevni rok za podnošenje prijava kandidata za novog ravnatelja a odluku o tome treba donijeti Upravno vijeće u idućih mjesec dana.

Foto: Hina