Rimčevi “bolidi” jurnjavom izazivaju strah na prometnicama

Rimčevi “bolidi” jurnjavom izazivaju strah na prometnicama

Gotovo svi domaći mediji izvijestili su o jurnjavi hrvatskog električnog hiperautomobila Rimac Nevera na državnoj cesti D8 (Jadranska magistrala).

Na cesti gdje je ograničenje 90 kilometara na sat, muškarac u jakni kompanije Rimac Automobili vozio je čak 232 kilometara na sat. Kako je jučer pisao Jutarnji.hr, automobil je najvjerojatnije vozio šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić. Iz tvrtke to zasad nisu službeno potvrdili.

Danas se pak na društvenim mrežama dijeli jedna ranija brza vožnja Rimčeve jurilice. Naime, na YouTube kanalu DragTimes još je 25. travnja ove godine objavljena snimka na kojoj automobil koji iznutra izgleda kao Rimac C_Two (prototip iz kojeg je razvijena Rimac Nevera) na cesti u “brzoj traci” vozi brzinom do 248 km/h.

24sata tvrdi da je vozač, čije se lice na snimci ne vidi, ovu brzinu postigao na autocesti A3, točnije na dijelu zagrebačke obilaznice kod Celina Samoborskih.

Podsjetimo, C_Two, koji je naknadno pretvoren u serijski model Nevera, ima doista zapanjujuće performanse – 1914 KS i 2300 Nm okretnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 1,85 sekundi te najveću brzinu od 412 km/h, prenosi Jutarnji.hr.

Foto: Hina