Roditelji preminulog dječaka iz Slavonskog Broda: Jesmo sirotinja, ali se brinemo za djecu. Neka znaju da djecu nikada neće dobiti

Roditelji preminulog dječaka iz Slavonskog Broda: Jesmo sirotinja, ali se brinemo za djecu. Neka znaju da djecu nikada neće dobiti

Dječak u dobi od 20 mjeseci preminuo je u Slavonskom Bordu u prosincu 2023. godine, nakon što je gotovo dvije godine čekao mjesto u domu. Slučaj je ranije danas komentirao ministar Marin Piletić. Izrazio je sućut obitelji te naveo kako je utvrđeno da je do smrti djeteta došlo prirodnim putem. Također, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Josip Samardžić kazao je kako dijete nije bilo zapušteno niti je bilo vanjskih znakova traume.

Otac (35) kazao je za 24sata kako su siromašni, no kako skrbe o djeci te čine sve kako im ništa ne bi nedostajalo. “Djecu ne dam, nikada ih neću dati”, naveo je te dodao kako će angažirati odvjetnika. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Analitičar kritizirao Martinu Dalić: Pa to je komedija s otvaranjem Podravkine tvornice. Plaće rasle pet posto, a inflacija duplo više

“Supruga ga je tu noć nahranila, nekoliko sati kasnije pošto nije spavao presvukla ga je, dala mu opet flašicu, pojeo je hranu i zaspao. Kada se ujutro probudila, jer maleni spava pored nje, primijetila je da je hladan. Odmah smo ga odvezli u bolnicu, ali nam nisu mogli pomoći, naš maleni je preminuo”, kazao je te dodao kako ih iz Centra za socijalnu skrb obilaze te govore da će im uzeti sina od pet i kći od tri godine, prenosi Večernji list.

“Jesmo sirotinja, živimo u dvije sobe, ali sve sam pripremio da napravim kupaonicu, kupio sam sav potreban materijal. Kucam na sva vrata i tražim posao, bojim se otići od kuće da ne dođu i na silu nam uzmu djecu. Sutra idem moliti za bilo kakav posao samo da imamo dovoljno za djecu, a meni i supruzi koliko bude”, naveo je otac. Kako 24sata navode, njegova 42-godišnja supruga plakala je jer joj ne dozvoljavaju da iz bolnice donese kći koju je rodila 05. siječnja ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati onkolog o gradnji vile na Braču i napadima na njega: Znate li zašto su baš sad krenuli napadi na mene. Pa ništa nije slučajno

Prema dokumentaciji u koju je portal 24sata imao uvid, procijenjeno je da su otac i majka sniženih intelektualnih sposobnosti, no oboje se trude skrbiti o djeci u čemu im je potrebna stalna pomoć. U njihovu ponašanju nije bilo znakova agresija, a u skrbi oko djece pomagali su očevi roditelji.

“Zbog čega nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti i sve ćemo poduzeti da malenu donesemo iz bolnice da raste uz brata i sestru”, kazali su roditelji koji su u ponedjeljak išli posjetiti djevojčicu.

Foto: Hina/Ilustracija