Romana Eibl o velikoj Milki Babović: Dala mi je potporu kada sam bila u sukobu s Ninom Pavićem i Zdravkom Mamićem

Romana Eibl o velikoj Milki Babović: Dala mi je potporu kada sam bila u sukobu s Ninom Pavićem i Zdravkom Mamićem

Ode žena epoha, uspravno i dostojanstveno, kako je i živjela, na svoje posljednje putovanje prema Olimpu. Zasluženo okićena svim ovozemaljskim priznanjima i počastima za sve pečate i tragove što ih je u profesiji i životu neumorno, zdušno i nesebično ostavljala u nasljeđe svima nama, jednako doajenima, pa novinarskim dugoprugašima, kao i svima koji su tek zaorali prve brazde u novinarskom poslanju.
Uspinjala se ona za života na Olimp više puta svojim sportskim i žurnalističkim postignućima, ostavljajući svoje medalje našoj sportskoj baštini, a svoje škrinje znanja i gotovo stoljetnu arhivu našoj izobrazbi, oplemenjivanju i savjesti. Naposlijetku, danas je otišla da ostane, sa svojom medaljom besmrtnosti.
Vedra, energična, argumentirana, lucidna, blagoglagoljiva, ali nikad u groznici euforije, inteligentna, duhovita i nadasve puna znanja, uvijek je bila i dostupna i srdačna i s nama u novinarskim kratkim hlačicama. Njezine opaske bile su kratke, ali nepogrešive, pohvala kao mali Pulitzer, a poput Himalaje njezina javna podrška koju mi je svojedobno s TV ekrana iskazala u mojem neravnopravnom mačevanju sa Ninom Pavićem i Zdravkom Mamićem.
Gospođo Milka, neka Vam je vječna hvala i slava. Nama ostaje da u spomen na vas slijedimo svoje putove, svatko prema nekom svom Olimpu.

Na slici: Romana Eibl i Milka Babović