Ruski pljačkaši bili su pristojni i normalni susjedi: Nešto je ipak bilo sumnjivo

Ruski pljačkaši bili su pristojni i normalni susjedi: Nešto je ipak bilo sumnjivo

Treći sudionik pljačke zlatarnice u Ulici Petra Kružića u Splitu također nije hrvatski državljanin već je i on državljanin Rusije te je za njim raspisana potraga. Ako nije izašao iz države prije uhićenja dvojice njegovih sunarodnjaka, u utorak navečer u Podstrani, nema više načina legalno prijeći granicu.

Dvojica uhićenih su Georgij B.V. (42) i Denis Z.N. (42), jedan je prvi put došao u Hrvatsku početkom rujna, a drugi krajem listopada, javlja Slobodna Dalmacija.

Trojka se smjestila u unajmljenom stanu novogradnje u Strožancu u Podstrani, odmah iza osnovne škole Strožanac i školskog igrališta. Boravili su u stanu na visokom prizemlju koji ima prozor s prednje strane, ali i omanji vrt s unutarnje strane.

– U tom dvoriću su oni znali navečer sjediti, družiti se i piti alkohol. Nikada nisu toliko pretjerali u piću da bi bili nepristojni. Vidio sam da puše motani duhan, ali ne i marihuanu. Uvijek su uljudno pozdravljali susjede sa: “Hello!”. Bila su trojica, ali su jedan po jedan povremeno odlazili na određeno vrijeme i vraćali se – kaže susjed. Možda su u to vrijeme išli “izviđati” stanje na terenu kako bi  pripremili pljačku..

U utorak navečer su uhićeni te je jedan pokušao bijeg kroz prozor pa je upotrijebljen pepper sprej i lisičine. U apartmanu je nađena zlatnina spakirana za transport, a osim očevida unutar stana, pregledan je i jedan Renault Megane.

Foto: Hina