Ružica Vukovac otkrila zašto se priključila Škori: Razumijemo probleme koji muče Slavoniju i cijeli ruralni prostor

Ružica Vukovac otkrila zašto se priključila Škori: Razumijemo probleme koji muče Slavoniju i cijeli ruralni prostor

Bivša članica Mosta Ružica Vukovac, a sada članica Domovinskog pokreta Miroslava Škore Ružica Vukovac bila je gošća Novog dana.

Vukovac je rekla kako nije planirala nastaviti svoj politički put te kako je mislila da će završiti izlaskom iz Mosta.

“Imam jednu obavezu prema selu i poljoprivredi. Meni je jasno da je Most većinu mandata bio u oporbi i da je to bilo nemoguće, ali mene je Most neutralizirao i ipak sam odlučila da to neće biti kraj”, kaže Vukovac.

Govoreći o razlozima zašto se priključila Domovinskom pokretu Miroslava Škore, kazala je kako je Most u kampanji itekako surađivao sa Škorom.

“Odlukom Mosta smo odlučili podržati gospodina Škoru i meni se svidio način na koji promišlja o problemima u Slavoniju. Razumjeli smo se oko svih problema koji muče ne samo Slavoniju nego cijeli ruralni prostor. To su bili razlozi zbog kojih sam u samo 15 minuta zaslužila povjerenje Miroslava Škore. Ja sam pristala, nisam previše razmišljala”, rekla je Vukovac.

Ističe kako Mostu ne zamjera priključenje novih članova jer kad je odlazila nije znala tko će se priključiti Mostu.

“Moje osobno poslanje i moji razlozi zašto se ja uopće bavim politkom su nešto sasvim drugo. Ja bez poljoprivrede ne znam dalje. To ću vjerujem puno lakše odraditi u ekipi Miroslava Škore. Ja moram naći svoj put, a svoj put sam našla u ekipi Miroslava Škore. Razumijemo se, prihvatio je taj program”, istaknula je Vukovac.

Kratko se osvrnula i na zakone vezane uz poljoprivredu koje je donijela ova Vlada.

“Najveći dio zakona koja je ova Vlada donijela su neustavni zakoni. Ova Vlada je dozvolila sebi donositi propise bez da je pitala same poljoprivrednike. Donositi propise bez da ste pitali onoga na koji se to odnosi je kardinalno loše”, kazala je Vukovac.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments