HDZ priprema potpunu detronizaciju “kninske kraljice”: Kada će biti izbačena iz stranke?

HDZ priprema potpunu detronizaciju “kninske kraljice”:  Kada će biti izbačena iz stranke?

Protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije, Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je u srijedu stegovni postupak. Danas je zasjedao Sud časti toga ogranka.

Sud časti na sjednici je zatražio dodatno obrazloženje od županijskog ogranka, kao i dodatni uvid u dokumentaciju, nakon čega će donijeti konačnu odluku, javlja N1. Rok za tu odluku je 90 dana.

Podsjetimo, Nediljko Dujić iz županijskog odbora HDZ-a Šibensko kninske županije u telefonskom razgovoru za N1  potvrdio je jučer pokretanje stegovnog postupka protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije.

“Na sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije jednoglasno je donesena odluka da se pokrene stegovni postupak. U ovom slučaju se radi o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije. Dakle, gospođa Rimac i gospodin Tokmačija”, ističe Dujić.

“Znači, situacija koja je nastala, koja je općepoznata je po ocjeni svih članova predsjedništva štetna za stranku i ne možemo tolerirati takve situacije”.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Jednomjesečni pritvor određen je i HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmakčiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću.

Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića koji trenutno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

Facebook Comments