Sabina Glasovac optužila Plenkovića da je otvorio “sezonu lova” na Hajdukovića: Šokirana je reakcijom Želja Rainera

Sabina Glasovac optužila Plenkovića da je otvorio “sezonu lova” na Hajdukovića: Šokirana je reakcijom Želja Rainera

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac opisala je kako je došlo do toga da dan ranije u Saboru Ante Sanader predbaci zastupniku SDP-a Domagoju Hajdukoviću to što ga je “partner istukao”.

“Ja sam bila u sabornici kad se dogodio incident. Odmah sam reagirala, tražila sam povredu poslovnika od gospodina Rainera da upozori gospodina Sanadera da svojim ponašanjem i riječima odstupa od normalnog ponašanja u Hrvatskom saboru, jer naprosto čovjeka koji je bio žrtva nasilja još jednom stigmatizira i vrši verbalnu agresiju nad njima”, kazala je Glasovac.

Posebno me je zaprepastila reakcija Rainera koji je skoro meni dao opomenu što sam se usudila odreagirati na opasku Sanadera. Rekao je da Sanader nije povrijedio poslovnik, jer onaj tko, čini mi se da je rekao, ‘tko vuče vraga za rep, mora biti spreman da mu se vrati dvostruko’, misleći pritom na to što je Hajduković rekao da u HDZ-u vlada loše društvo koje pljačka Hrvatsku, koje je prilično koruptivno obojano, da je valjda zaslužio što mu se dogodilo”, ispričala je.

Sabina Glasovac potom je kazala što misli o događaju:

“Čin gospodina Sanadera je neljudski, primitavn, divljački, lišen empatije za sve žrtve nasilja u Hrvatskoj. Pitam se bi li to rekao i recimo gospođi Mari Tomašević da je birala loše društvo, njegovog dojučerašnjeg kolegu, gospodina Alojza Tomašević koji ima presudu za zlostavljanje i nasilje u obitelji.”

Glasovac se prisjetila i još nečega što se dogodilo u Saboru, a također je bilo upereno protiv Hajdukovića.

“Ono što mene žalosti je da je jučer Plenković jedan dobar dio obrane Ćorića posvetio Istanbulskoj konvenciji”, kazala je i ponovila što je u jednom trenutku Plenković uzvratio Hajdukoviću:

“‘Pa, baš te se vi našli, kolega Hajdukoviću, govoriti o Istanbulskoj konvenciji!’. Na taj način kao da je otvorio vrata onome što je nastavio Sanader i dovršio Rainer.”

Glasovac ne pristaje da se niti u 21. stoljeću ne razumije da je pravo na život bez nasilja temeljno ljudsko pravo.

“Eto, valjda je on kriv što je izborom partnera doveo do toga da ga netko tuče. To vam je isto kao ono kad netko okrivljuje silovanu ženu”, usporedila je.

U nastavku je komentirala je li vlada reagirala na vrijeme najnovijim mjerama.

“Sudeći prema brojnim znanstvenicima, mi smo s ovim mjerama zakasnili”, kazala je i primijetila da se naglim zaokretom širi nepovjerenje u Stožer i u političke odluke Vlade:

“Još jučer nas se uvjeravalo da ne smijemo dramatizirati, širiti paniku, da trebamo dedramatizirati situaciju.”

Foto: Edvard Šušak/Hina