Nezabilježena uvreda: Saborski zastupnik Marko Vučetić proglasio HDZ-ovce životinjama

Nezabilježena uvreda: Saborski zastupnik Marko Vučetić proglasio HDZ-ovce životinjama

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić  komentirao je izjavu predsjednika kluba HDZ-a Branka Bačića koji je jučer kazao kako bi prvi predsjednik Franjo Tuđman ratificirao Istanbulsku konvenciju.

“Da je Tuđman živ nastavio bi usmrćivati ljudska prava, kao što je radio dok je vladao Hrvatskom u punom smislu riječi, jer je negirao demokratsku volju”, kazao je Vučetić i nastavio:

“O bratoubilačkom ratu u HDZ-u je teško govoriti s obzirom da ja smatram da oni djeluju na razini različitih životinjskih vrsta, tako da mi možemo govoriti o tome da je evolucija našoj generaciji priuštila jedan povlašteni uvid u to kako se odigrava onaj rat kada životinja umisli da provodi ljudske politike. Radi se isključivo o obilježavanju teritorija, snage i moći, a teritorij, snaga i moć ne pripada onih humanim svojstvima.”

Osvrnuo se i na rasplet situacije vezano uz GUP te odnos premijera Plenkovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Vučetić smatra kako se radi o istom pogledu na politiku, o gotov istom političkom plemenu te kako razlike suštinski nema, javlja N1.

“To je sve po starom, ovo je samo jedna emocionalna ekstaza i ispražnjenje emocionalno, kako god želimo promatrati stvari.

Ne bih stvari gledao u realciji između HDZ-a i Bandića, jer je tu radi o gotovo istim interesima, različitim protagonistima. I Bandić se poziva na mnoge pritiske koji dolaze od braće Brkić koji žele kadrovirati u gradu Zagrebu, kao da njegovo kadroviranje nije sukladno kadroviranju braće Brkić. Radi se o istom pogledu na politiku, o gotovo istom političkom plemenu”, kaže Vučetić.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments