Sada i Medved tvrdi da je pravosuđe potpuno neovisno od HDZ-a: Milanović nasrće na Plenkovića

Sada i Medved tvrdi da je pravosuđe potpuno neovisno od HDZ-a: Milanović nasrće na Plenkovića

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dao je izjavu novinarima u Sisku.

Osvrnuo se na izjave predsjednika Milanovića da je pravosuđe HDZ-ovo.

“To je još jedan pokazatelj potpuno neprimjerene komunikacije. Njegova fokusiranost prema predsjedniku Vlade iz samo njemu poznatih razloga. Potpuno izokrenute teze i pokušaj iskrivljavanja stvarnog stanja. Pravosuđe u Republici Hrvatskoj je potpuno neovisno. Dokaz tome su i ovi procesi koji se provode kako općenito prema počiniteljima, pa tako i postupanje prema samim sucima. Pravosuđe je apsolutno neovisno. Teze koje predsjednik Milanović izriče možda povlači iz mandata kada je on bio predsjednik Vlade”, rekao je Medved, renosi N1.

Predsjednik Milanović je danas premijeru Plenkoviću poručio da je laž riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular.

“O samom tom, ponovit ću – premijer je jučer na sjednici Vlade po tko zna koji put ponovio ono o čemu sam govorio, a to je ta neovisnost pravosuđa. Naš Vlada ulaže iznimno velike napore kako bi pravosuđu omogućili samostalnost. Ako ćemo koristiti tu istu terminologiju, onda možemo reći da je laž da je pravosuđe HDZ-ovo.

HDZ kao politička stranka je u konačnici politička opcija koja je predvođena Tuđmanom predvodila Hrvatsku u osamostaljenju. HDZ je bila i bit će najsnažnija politička stranka u RH. Odbijamo svaki mogući pristup ili tezu gdje se može podvoditi bilo kakva druga uloga osim potpune neovisnosti pravosuđa”, kazao je Medved.

Novinari su pitali Medveda kako to da premijer već nekoliko dana ne daje izjave medijima.

“Ono što je ovdje važno za razumjeti, predsjednik Vlade Andrej Plenković u prošlom i ovom mandatu je vjerojatno jedan od premijera koji je toliko dostupan medijima. Uz premijera postoje drugi dužnosnici u Vladi i stranci i naša je dužnost prezentirati politike i osvrtati se na aktualna pitanja.

Predsjednik Vlade je svakodnevno dostupan medijima, ali i drugi dužnosnici imaju dužnost zastupati programe i nadležnosti Vlade. Mi se ne povlačimo, poglavito se ne povlači predsjednik Vlade. Ponašamo se ozbiljno. Suočeni smo s nastrajima, neprimjerenom retorikom. Poziv je prema svima da kad u javnom prostorima kada komuniciramo da to bude primjereno jer imamo odgovornost prema našem narodu”, ističe Medved.

Foto: Hina