Sanaderu više nitko ne želi posuditi novac: Hoće li “na bubanj” njegova luksuzna kuća u Zagrebu?

Sanaderu više nitko ne želi posuditi novac: Hoće li “na bubanj” njegova luksuzna kuća u Zagrebu?

Ivo Sanader neće uplatiti u roku dva tjedna u državni proračun 17,45 milijuna kuna po pravomoćnoj presudi u slučaju Planinska

Vrhovni sud odredio je, uz kaznu zatvora od šest godina, da je to iznos koji je nezakonito stekao. A to znači da će mu nakon toliko godina blokade država pokušati unovčiti dio blokirane imovine.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila nam je da on nema 17,45 milijuna kuna koje bi mogao platiti za kaznu, kao niti da ima neke prijatelje koji bi mogli posuditi novac i tako spriječiti da Sanaderu ovrše imovinu, među ostalim i vila sa stanom u kojem živi supruga, pišu 24sata.

– Ne znam kojim redoslijedom će ići ovrhe i što će dalje država raditi. Jedno je sigurno, gospodin Sanader nema taj novac, a sva njegova imovina je pod blokadom. Novac mu nema tko posuditi – rekla nam je Sloković.

Sanaderova obitelj, uključujući pokojnog punca, imala je na računima oko 12 milijuna kuna. Ali pravna tumačenja su različita može li se iz toga naplatiti jer je novac blokiran u drugom slučaju. Isto vrijedi i za nekretnine koje su na suprugu. Sanaderove su slike vrednije od milijun eura i one se mogu prodati za ovu štetu. Sanader ima i vrijednu vilu u središtu Zagreba koja se  može unovčiti.

Foto. Zvonimir Kuhtić/Hina