Šanjolska policija pronašla tijelo mladog Splićanina: Kako je došlo do tragedije?

Šanjolska policija pronašla tijelo mladog Splićanina: Kako je došlo do tragedije?

Španjolska policija vjeruje da je pronašla tijelo 27-godišnjeg Hrvata Mavre Božičevića čiji je nestanak prijavljen 1. prosinca u Madridu. Leš muškarca pronađen je u općini Gargantilla de Lozoya nedaleko španjolskog glavnog grada, piše Euro Weekly News.

Nakon potrage u kojoj je sudjelovalo više od 50 policajaca, tamošnja policija izvijestila je da vjeruje da je pronašla tijelo Mavra Božičevića. Pretražili su ovo mjesto jer je to bilo posljednje što se pojavilo u pojmovima koje je nestali mladić pretraživao na svom računalu.

Nakon nekoliko sati pretraživanja rijeke Lozoya, policija je pronašla tijelo za koje se vjeruje da je Mavro Božičević, koji je živio i radio u Madridu od 26. listopada. Na tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja, a pronađeno je kraj jednog vijadukta, javlja  Slobodna Dalmacija.

Oni koji su ga poznavali, kažu da je Mavro bio simpatičan, ali ne i previše druželjubiv te od svog dolaska nije stekao puno prijatelja na tom području i obično je ostajao kod kuće.

Posljednji put viđen je na autobusnom kolodvoru u Buitrago de Lozoya, gradu s oko 1900 stanovnika, nekoliko kilometara od mjesta na kojem je pronađeno njegovo tijelo. Tamo je popio kavu oko 8.30 sati 1. prosinca i, kako je rečeno, sa sobom nije imao ništa osim male torbice. Iako je to područje popularno među planinarima, Mavro nije imao opremu za planinarenje ni odgovarajuće cipele. Izvadio je bateriju i karticu iz mobitela pa nije bio dostupan.

Prema njegovom Linkedin profilu, radio je kao programer u Madridu za tvrtku Ericsson. Diplomirao je računarstvo i govorio je pet jezika: hrvatski, engleski, njemački, španjolski i turski.

Njegov otac, Ivan Božičević, poznati je skladatelj, pijanist, orguljaš i jazz glazbenik u Hrvatskoj. On i njegova supruga nisu željeli razgovarati s novinarima u vezi s nestankom njihovog sina, ali otputovali su u Španjolsku kako bi pomogli u istrazi.

Mavro je bio jedan od najboljih maturanata u Hrvatskoj u 2012. godini, iz jedne od najtežih škola u državi i s najvišim ocjenama na ispitima iz matematike i fizike.

Prijavljen je kao nestali nakon što se 27. studenoga nije pojavio na poslu, a obitelj se zadnji put čula s njim 30. studenoga navečer.