SDP-ovka optužila HDZ da je “kupio” jedne dnevne novine: Sve će to narod platiti

SDP-ovka optužila HDZ da je “kupio” jedne dnevne novine: Sve će to narod platiti

Zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović pozvao je u srijedu kolege da budu na oprezu, ocijenivši ‘nečuvenim’ da jedan zastupnik drugom fotografira mobitel, čime se referirao na svoju nedavnu razmjenu poruka s glasnogovornikom HDZ-a koju je netko snimio i objavio.

„Nečuveni je događaj kada jedan kolega drugom fotografira mobitel i distribuira sadržaj, privatnu korespodenciju medijima”, kazao je Zekanović u slobodnom saborskom govoru, osvrnuvši se na objavu fotografije zaslona njegova mobitela.

Pozvao je Sabor da se te kolege smjesti u prvi red „kao kazna u školi kako više nikome ne bi mogli škiljiti u mobitel” ili da svima kupi security screen.

„Budite na oprezu i sakrijte mobitel jer sadržaj može doći njima u ruke”, pozvao je, javlja N1.

Zakanović je u slobodno govoru pozvao i da se ne zaboravi bleiburška tragedija. Bleiburg je postao simbol patnje jednog naroda, a bilo je pokušaja da se zaboravi svako sjećanje na jednu od najvećih žrtava jednog naroda u Drugom svjetskom ratu, kazao je.

„Bleiburg je postao sinonim i za Jazovku i za Hudu jamu i za Dravograd i Maceljsku šumu. Bleiburg moramo stalno spominjati, u svakom svibnju, ali ne samo u svibnju”, istaknuo je.

„Dok s jedne strane, iz mog djela političkog spektra, imamo osudu svih totalitarnih režima s pravom, s druge strane osuđuje se samo jedan totalitarni režim. Mislim da bi s ljevice koja bi trebala biti progresivna, ali je regresivna, danas oporba u hrvatskom Saboru, trebali čuti jasnu i glavnu osudu komunističkih režima, a pogotovo onog jugoslavenskog koji je odgovoran za bleiburšku tragediju”, kazao je Zekanović.

Da se Bleiburg ne smije zaboraviti istaknuo je i Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti). Čelni ljudi Hrvatske bili su u Jasenovcu gdje su se prisjetili stradavanja tijekom NDH, očekujem da će isti biti i na svetoj misi na Bleiburgu i odaju počast žrtvama, rekao je.

Ahmetović (SDP): Slobodno novinarstvo ne može se kupiti novcem

Mirela Ahmetović (SDP) upozorila je na ugrožavanje slobode medija ustvrdivši da se novcem državnih obveznika plaća „promocija HDZ-ove politike, Plenkovićeva velebna postignuća , Filipovićeva samohvala” .

Tvrdi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odlučilo je „vašim novcem platiti promociju HDZ-ovih gospodarskih politika”.

„Od dvije ponude za samopromociju Ministarstvo je odabralo skuplju ponudu, u izdanjima izdavačke kuće Jutarnjeg lista, za 257 tisuća eura godišnje čitati ćete o čuvarima vašega novca i to ćete štivo sami platiti, radi se o 700 eura koje ćete dnevno plaćati za reklamu HDZ-ovih reklama, za koliko blagajnica radi cijeli mjesec”, rekla je Ahmetović.

Poručila da se slobodno novinarstvo ne može kupiti novcem, ono ovisi o svojim čitateljima i vlastitoj kvaliteti i da takvih medijskih kuća i novinara ima u Hrvatskoj, “koji neuspjeh i lopovluk zovu pravim riječima a ne dobrim politikama” .

Foto: Hina