SDP-ovka optužila Hrebaka da se prodao Plenkoviću: Vlado Gotovac se okreće u grobu

SDP-ovka optužila Hrebaka da se prodao Plenkoviću: Vlado Gotovac se okreće u grobu

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović u N1 Studiju uživo govorila je o najavljenom dogovoru oko Hrvatske gospodarske komore da se u idućih nekoliko mjeseci napravi novi zakon o HGK-u te da se postepeno ukine članarina.

Mirela Ahmetović rekla je kako joj je bilo neugodno gledati izjavu Darija Hrebaka iz redova HSLS-a, koji je za N1 rekao, među ostalim, da će “HSLS sa svojim partnerima dogovoriti da se postepeno ide u ukidanje obvezne članarine jer sve drugo za što se zalažu određene političke opcije nije dobro, a to su promjene preko noći, demagogija i populizam”.

“Oni koji se samoprozivaju liberalima pristali da ih Andrej Plenokvić iz partikularnih interesa povede u etatizam”, dodala je. Potom je ustvrdila da se Vlado Gotovac sigurno okreće u grobu, dodavši kako on ne bi pogibao glavu ni pred većim facama od Plenkovića, za razliku od Hrebaka koji je to učinio.

“Hrebaku neće biti lako stati pred kolege i braniti neobranjivo”, kaže.

Navela je da HGK uprihodi 150 milijuna kuna od nametnute obveze, a zauzvrat poduzetnici ne dobiju ništa. Osim toga, dodaje, predsjednik Komore ima enormnu plaću. Kaže kako to nije populizam već omalovažavanje hrvatskih poduzetnika.

“Žalosno je da se ovakve mjere nazivaju populističkima, a ne vidi se priroda postupaka liberalne stranke pred liberalnim prijedlogom”, govori Mirela Ahmetović.

“Nije strano ni novo da Hrvatska zauzima donji dio svih ljestvica po konkurentnosti gospodarstva, ima 600 parafiskalnih nameta, a jedan je i članarina u HGK-u”, rekla je.

Foto: Damir Senčar/Hina