Raspudić nikad oštriji prema “infantilnom Plenkoviću i prevrtljivom Čačiću”: “Transparentni Hrebak” podržava korumpirani HDZ

Raspudić nikad oštriji prema “infantilnom Plenkoviću i prevrtljivom Čačiću”: “Transparentni Hrebak” podržava korumpirani HDZ

Saborski zastupnik Nino Raspudić u N1 Studiju uživo komentirao je rad Vlade, sporni odlazak oporbe i rušenje kvoruma oko glasanja o ukidanju članarine HGK-a, ali i prijedlog saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića o restriktivnijem zakonu o pobačaju.

“Jedini koji je bio ispod moralnih kriterija taj dan je bio predsjednik Sabora Jandroković, a onda se nadovezao i predsjednik Vlade Plenković“, oštro je započeo Nino Raspudić, koji je dalje pojasnio tijek događaja rasprave o ukidanju članarina HGK-u.

“Čitav niz stvari je diskutiran taj tjedna, između njih i naš prijedlog Zakona o ukidanju obavezne članarine HGK-u. Oni su tu točku stavili u 22:30 i rasprava, vrlo kvalitetna, je trajala do sitnih sati te su se stekli svi poslovnički uvjeti da to ide na glasanje u petak sa svim drugim točkama. Onda kada smo došli na glasovanje u petak saznali smo da je samovoljno predsjednik Sabora Jandroković to odlučio ne uvrstiti u glasovanje. Bilo nam je jasno o čemu je riječ. Naime, po toj točci Plenković nema većinu. Ili bar taj dan nije imao većinu, jer ono što su ranije govorili i HSLS, i reformisti, i HNS, je bilo na tragu tog našeg prijedloga”, istaknuo je Raspudić.

“Uvjeti su bili stečeni. Radi se o prvom čitanju, to bi ionako išlo u drugo čitanje gdje bi oni mogli ulagati amandmane i mijenjati stvari i konzumirati eventualno svoju većinu. Prvi njihov spin je da smo mi tu nešto prvi napravili. Ne, oni su povukli prvi potez tim voluntarističkim neuvrštavanjem onoga što je trebalo biti uvršteno za glasovanje”, dodao je.

“Radi se o spinu vladajućih koji sada sve načine koriste da izbjegnu priznati ono što se dogodilo u petak, a to je da su bili izgubili većinu i da su imali problema sa svojim koalicijskim partnerima. Gospodin Hrebak je nestao, on gradi svoju političku karijeru pričom o transparentnosti, a onda odbija glasati za zakone o transparentnosti i drži većinu ovakvoj korumpiranoj HDZ-ovoj većini kojoj iz tjedna u tjedan izlaze ovakve korupcijske afere”, rekaomjeRaspudić i  optužio prevrtjivog  Radimira Čačića da je prije deset godina govorio da je  HGK  parazitska organizacija. A sada je sve one koji žele romjene u HGK-u  optužio da su  neodgovorni  populistti.

“Ako je i od Čačića, previše je. Isti taj Čačić je bio u vlast pa zašto nije nešto učinio”;  rekao je Raspudić ustvrdivši da je Čačić  postao mali čičak na Plenkovićevim nogavicama.

Osvrnuo se i na izjavu premijera Plenkovića da oporba koristi bolest zastupnika Miroslava Tuđmana koji je u tom trenu bio na respiratoru, a koji je nažalost kasnije i preminuo od koronavirusa.

“To je jedna monstruozna optužba i već sam javno rekao da mi je to na razini patetike i moralnog lešinarenja jednog Aleksandra Vučića. Pogotovo kad je riječ o pokojnom zastupniku Tuđmanu, jednom finom gospodinu kojega smo svi mi cijenili i od kojega smo i mi mlađi imali ponešto u Saboru naučiti”, kazao je Raspudić.

“Te optužbe su morbidne i mogu samo gnušanje nad njima izraziti. Oporba nije tu da drži većinu ili da se divi gospodinu Plenkoviću. Kod njega sam vidio izvjesnu infantilnu regresiju”, oštar je Raspudić.

Podržava Udrugu Glas poduzetnika u svakom demokratskom izražavanju nezadovoljstva, također je kazao.

Zaključno je komentirao prijedlog zastupnika Hrvoja Zekanovića o restriktivnijem zakonu o pobačaju.

“Ta inicijativa je došla nekako brzo i ad hoc. Ja sam to jučer vidio, pitao sam našeg pravnika za mišljenje. Meni se čini da je tu riječ o osobnoj promociji Zekanovića. Sad će se vidjeti tko je pravi demokršćanin, tko nije, a Zekanović će prosuđivati o tome – to mi je krajnje neozbiljno i više izgleda kao vlastita promocija u nečemu u čemu zna da neće uspjeti, a želi se profilirati kao predvodnik pro life stajališta po tom pitanju. Što mu ja apsolutno ne priznajem i neću mu priznati”, zaključno je kazao Raspudić.

Foto: Damir Senčar/Hina