SDP-ovka podržala gradonačelnicu Samobora: I sama sam doživljavala vulgarne, seksističke i primitivne izljeve frustriranih seljačina

SDP-ovka podržala gradonačelnicu Samobora: I sama sam doživljavala vulgarne, seksističke i primitivne izljeve frustriranih seljačina

Nakon što je stranka Fokus u nedjelju u svom priopćenju pažnju skrenula na “seksističke napade” na samoborsku gradonačelnicu Petru Škrobot od strane “Robert Škiljana – vlasnika Glasnika Samobora i Svete Nedelje” zbog objava na društvenim mrežama u kojima se izruguje gradonačelnica, ne jenjavaju reakcije na cijeli događaj.

Sada se oglasila i saborska zastupnica iz redova SDP-a Mirela Ahmetović, javlja Direktno.

Pod naslovom “PODRŠKA GRADONAČELNICI SAMOBORA PETRI ŠKROBOT”, Ahmetović je podržala samoborsku gradonačelnicu.

“Izražavam punu podršku gradonačelnici Samobora Petri Škrobot nakon opetovanih gnjusnih splačina na društvenim mrežama na njezin račun.

Politička borba je legitimna, ali ta mlada, uspješna žena mora se nositi s neizrecivo niskim udarcima nepoznatog ljudskog šljama koji udara na njezino dostojanstvo, osobni integritet i pripadnost ženskom spolu.

I sama sam doživljavala vulgarne, seksističke i primitivne izljeve frustriranih seljačina i znam kako je kad ti netko nepozvan, bez ikakvog prava, zadire u privatnost i osobnost.

Po ovakvom postupanju vidi se kako je teško biti žena u politici, pogotovo lokalnoj. I baš zbog toga, mi žene u politici koje imamo pristup medijima, neovisno o političkim bojama, moramo biti jedna uz drugu i zajedno poručiti ološu da ih se ne bojimo. Baš suprotno – jače smo od svakog oblika mizoginije i šovinizma i nećemo odustati od naše borbe za bolji položaj žena u politici i društvu.

Petra, ne odustaj od svog rada. Nastavi biti uspješna, svoja i korisna društvu. To ih najviše boli!

NB: Namjerno ne stavljam zadnju difamirajuću fotomontažu jer ne želim širiti takve umobolne uratke, ali FB stranica koja ih je stavila već ih je obrisala. Toliko o hrabrosti”, napisala je Ahmetović.

Kako smo pisali ranije, čelnik Fokusa Davor Nađi u priopćenju je osudio napade na Škrobot te ujedno napisao da su u vrijeme bivših vlasti Glasnik Samobora i Svete Nedelje i srodni obrti “znali dobivati i više od 400.000 kuna godišnje od Grada Samobora”.

U nedjelju se oglasio i sam Krešo Beljak, saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Samobora osvrnuvši se na činjenicu da je manifestacija održana unatoč izostanka podrške od samih vlasti.

Seksističke momntaže objavljene u lokalnom glasilu

“ODRŽANA 35. SAMOBORSKA SALAMIJADA

Ova međunarodna manifestacija, koja već godinama pridonosi ugledu grada Samobora, održana je sinoć u restoranu Vilinske jame u Grdanjcima kraj Samobora.

Uz brojne visoke goste, ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, predsjednicu skupštine Zagrebačke županije Martinu Glasnović, sudjelovalo je i gotovo 300 natjecatelja, prijatelja i ljubitelja najboljih salama i kobasica iz desetak država.

Kako je ova, tri i pol desetljeća stara manifestacija ‘preživjela’ brojne smjene vlasti na svim razina i uvijek je bila podržana od svih političkih opcija, tako i sinoć nije bilo mjesta nikakvoj politici.

Baš zato se organizatori iz udruge Zlatna šajba mogu pohvaliti da su im godinama za istim stolom sjedili i Milan Bandić i Zoran Milanović, i Ivo Josipović i Marijana Petir, brojni ministri, saborski i europski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina. Pa je tako bilo i sinoć.

Jedini kuriozitet ove godine je bio taj, što nije bilo niti pomoći niti bilo kakve podrške, a niti dolaska predstavnika gradske uprave Samobora, što je u najmanju ruku čudno, ali tako je – kako je. Zlatna šajba i Samoborska salamijada previše su ‘otporni’ na takve sitnice. Što je uostalom i sinoćnja, blistavo organizirana manifestacija svakako i dokazala”, napisao je Beljak.

Na slici: Seksističke fotomontaže na kojima se nalazi gradonačelnica Samobora

Naslovna fotografija: Mirela Ahmetović/Hina