Šef Telemacha: U Hrvatskoj vlada duopol, cijene su previsoke

Šef Telemacha: U Hrvatskoj  vlada duopol, cijene su previsoke

Viktor Pavlinić, predsjenik uprave Telemacha Hrvatska, u Novom danu govorio je o novostima koje Telemach uvodi na hrvatsko tržište.

“Ulažemo u najnapredniju infrastrukturu, prvi u Hrvatskoj nudimo mrežu koja omogućava 10 gigabita interneta u sekundi.

To je proces koji će trajati, mi od ponedjeljka imamo pristup toj mreži u 7000 domova u Zagrebu, no gradimo dalje i cilj je doći do kraja godine do 70.000 kućanstava, a u pet godina nam je cilj pokriti oko 500.000 domova u Hrvatskoj, javlja N1.

Krenuli smo, graditi mrežu nije jednostavno. Svi koji su zainteresirani mogu ostaviti svoje podatke i lokaciju na kojoj se nalaze i kada usluga bude dostupna na njihovoj lokaciji, bit će kontaktirani”, rekao je Viktor Pavlinić.

Ovo nije važno samo za Telemach, United Grupu, nego i za Hrvatsku i društvo u cjelini, istaknuo je.

“2005. godine Tele2 je ušao na tržište, što je omogućilo liberalizaciju tržišta. Društvo je dobilo kvalitetnije mobilne usluge i pristupačnije cijene. U kontekstu EU-a mi smo u gornjem prosjeku.

Fiksno tržište nije se tako razvijalo, operateri koji su postojali ili su nestali ili su bili animirani od strane dvije postojeće grupacije. Tu sada vlada duolpol, cijene su previsoke, a kvaliteta usluge nije dovoljno razvijena. Indeks digitalizacije društva provodi EK i mi smo u dostupnosti infrastrukture visokih brzina u fiksnoj mreži i cijene tih usluga inferiorni u kontekstu Europe. Mi donosimo ono što je tržištu potrebno, jasnu ambiciju da ponudimo kvalitetu i cjenovno prihvatljiv servis.

Mi smo od sada sasvim konvergentni operater koji nudi širok spektar usluga – mobilna telefonija, fiksni pristup internetu i fiksna telefonija i to nam omogućava da kvalitetnije adresiramo potrebe poslovne zajednice”, rekao je Pavlinić.

Za poslovne korisnike nudimo simetrične brzine interneta

“U komercijalnu ponudu donosimo brzine veće od jednog gigabita, odnosno dva gigabita u sekundi, a za poslovne korisnike nudimo simetrične brzine – iste brzine za upload i download, te po cijenama koje su do sada bile nezamislive za takvu vrstu servisa i nešto što je do sada bilo možda samo dostupno velikim kompanijama… Mi jasno planiramo zadovoljniti potrebe zahtjevnijih korisnika, uključujući i poslovnih”, rekao je Pavlinić.

Foto: Hina