Dijana Zadravec poslala poruku svojim kritičarima: Ja se ne skrivam iza anonimnih prijava

Dijana Zadravec poslala poruku svojim kritičarima: Ja se ne skrivam iza anonimnih prijava

Dijana Zadravec obratila se medijima povodom izbora novog v.d. ravnatelja Vinogradske.

“Ja se ne skrivam iza anonimnih prijava”, rekla je Zadravec o prijavama za mobing.

Komentirala je izbor Zorana Vatavuka za v.d. ravnatelja, javlja Index.

“Nama je svima u cilju zaštita pacijenata, mislim da ćemo imati dobru suradnju. Očekujem brzo natječaj, da je ovo privremeno, kako bismo mogli realizirati malo dugoročnije planove za KBC”, rekla je Zadravec.

Komentirala je pismo 11 radiologa koje je jučer objavio Index.

“To je netočno. To je grupa liječnika koji nikad nisu komunicirali, sad su instrumentalizirani, to su liječnici iz HUBOL-a. HUBOL selektivno targetira pojedince. Sad su istupili pojedinci. Što znači ‘uvjeti rada’? To je oprema, ona je skupa, ja prva tražim dobru radiološku opremu. Nešto sam uspjela nabaviti. Ali nisam uspjela nabaviti moderne CT uređaje. Klinika ima loše uređaje, ali to nije moja odgovornost.

Oni se žale na odredbe iz Ugovora o radu. Bio im je problem dežurati, prelaziti s jedne lokacije na drugu. Mi smo takva bolnica, imamo tri bolnice. Njima se to nije sviđalo, svatko je želio imati neko ugodno okruženje. Rad u bolnici nije stvar želja, nego potreba pacijenata. Ja nikada nisam bila prema njima onakva kako mi se imputira. Ja sam profesionalna, ne ulazim u privatne odnose”, rekla je Zadravec.

“Dobila sam podatak da neki liječnici dok su na bolovanju rade privatno”, rekla je Zadravec.

Što se tiče prijave za mobing, kazala je kako je zatražila izuzeće dvaju članova Povjerenstva za unutarnji nadzor. dr. Milasa i dr. Vagića, jer su pokazali da su pristrani i nekolegijalni.

-Mi već duže vrijeme nekorektne odnose s njihove strane gdje su na temelju pozitivnih argumenata iznijeli negativne činjenice. Tražila sam da u ovim postupcima ta dva člana povjerenstva izuzmu. Očitovala sam se na brojne dopise i prepiske, postoji nevjerojatna pojava da se djelatnici s radiologije bune protiv svojih obveza u ugovoru o radu. Ako medicinsku sestru pozovete na odgovornost zašto je vratila šest pacijentica i pritom kazala da radiologa nema, ona vas prijavi za mobing. Moja je obveza organizacija, koordiniranje i kontrola rada djelatnika. To je potpuno nevjerojatnna situacija, rekla je.