Šeks detaljno objasnio zašto je Plenković pomilovao Kovača i Culeja, a kaznio Brkića

Šeks detaljno objasnio zašto je Plenković pomilovao Kovača i Culeja, a kaznio Brkića

HDZ-ov Vladimir Šeks ispred središnjice stranke osvrnuo se na izborne liste.

Šeks je kazao kako su liste realni odraz stanja nakon svih mogućih konzultacija i da se nastojala pronaći jedna dobitna kombinacija, javlja N1.

“Nadam se da će HDZ uspjeti i da će biti relativni pobjednik parlamentarnih izbora. Tada će biti mjesta i za one koji su ostali izvan lista i da nađu svoje mjesto u različitim pozicijama vlasti”, rekao je.

Stevo Culej na listi

“Andrej Plenković vodi jednu politiku uključivosti pa i one koji su bili protiv njega ili na uvjetno rečeno drugoj strani, nastoji ih uključiti pa je to učinio i sa Stevom Culejom, a to je učinjeno i sa Mirom Kovačem. To su ljudi koji imaju određeni ugled i rejting i u stranačkom, ali i u drugom dijelu biračkog tijela. Kao što Stevo Culej ima veliki ugled među braniteljskom populacijom, to je pragmatični razlog da on sa svojim ulaženjem doprinese da taj dio biračkog tijela glasuje i za HDZ”, kazao je.

“Bilo koja stranka u bilo kojim izborima mora voditi primarno računa i da je vrhovno načelo da stavlja na liste one ljude koji mogu povući, koji mogu privući birače kao magnet jedan da glasaju za određenu stranku. To rade i sve druge stranke. Pobjeda je vrhovni imperativ politike”, ističe Šeks.

Što se Milijana Brkića tiče, i njegov izostanak sa svih lista, Šeks je rekao da njega nitko nije predložio i da nema namjeru komentirati zašto on nije na listi.

Prijepor oko Josipa Salapića

Šeks je potvrdio informaciju N1 kako je Anušić zazirao da na listu u 4. izbornoj jedinici uđe Salapić.

“A gospodin Salapić je, odnosno Branimir Glavaš, sve ove godine podržavao politiku Andreja Plenkovića. Glasovao za sve Vladine prijedloge, bio je jedan oslonac HDZ-u i Andreju Plenkoviću u Hrvatskom saboru i u Vladi”, ističe Šeks.

“Salapić se pokazao kao izvrstan državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, a to što je predsjednik Županijskog odbora Osječko-baranjske županije gospodin Anušić koji je potpredsjednik stranke smatrao da radi djelovanja Salapića dok je bio i sada je još uvijek u HDSBB-u da to ne bi bilo korisno za stranku da bude u 4. izbornoj jedinici, tu se našlo rješenje.

Tu je Andrej Plenković našao rješenje da se ga prekomandira i tu se složio i zamjenik predsjednik i nositelj liste u 7. izbornoj jedinici, Tomo Medved, da se Salapiću pronađe jedno prolazno mjesto, 6. mjesto na listi. Najvjerojatnije će Salapić u slučaju uspjeha HDZ-a nastaviti posao kao državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa”, pojasnio je Šeks.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments