Predsjednica šokirana izjavom svog bivšeg savjetnika Šeksa: Iznenađena je razinom na koju se spustio

Predsjednica šokirana izjavom svog bivšeg savjetnika Šeksa: Iznenađena je razinom na koju se spustio

Vladimir Šeks, bivši posebni savjetnik predsjednice Grabar Kitarović, za Jutarnji list pojasnio je svoju izjavu o tome kako se priča da bi se predsjednicu moglo javno diskreditirati s određenim kompromitirajućim materijalima.

“Rekao sam samo da se šire različite kuloarske priče, podvale, izmišljotine da postoje kompromitirajući materijali o predsjednici” rekao je Vladimir Šeks, dodavši da ne misli da ikakvi kompromitirajući materijali postoje. Dodao je da je njegova izjava ispala “malo nespretno” zbog “tempa interview-a i brze izmjene pitanja i odgovora”.

Međutim, u uredu predsjednice navodno nisu nimalo zadovoljni pojašnjenjem koje je bivši predsjedničin savjetnik dao. “U Uredu predsjednice vlada iznenađenje razinom na koju se tako iskusan političar spustio. To je apsolutno neshvatljivo, bez obzira na njegov motiv” rekao je izvor Jutarnjeg lista.

Kasnije je u izjavi za HRT rekao da misli da se radi o specijalnom ratu protiv predsjednice. “Ja mislim da se šire laži koje žele destabilizirati predsjednicu. Pritom sam ja dodao još implicite da u to ne vjerujem i mislim da će predsjednica pobijediti. Mislim da je to u funkciji jednog specijalnog rata – širenje takvih konfabulacija, takvih laži, da posjeduje netko kompromitirajuće materijale”.

U medijima ne prestaju špekulacije o eventualnom motivu i namjeri iza izjave Vladimira Šeksa. Posebice zato što je i on jedan od onih “kojima je predsjednica dala nogu”. Vladimir Šeks je s mjesta posebnog savjetnika predsjednice za ustavno-pravna pitanja razriješen nakon skandala s pomilovanjem Vanje Goldbergera, Šeksovog predstojnika ureda i savjetnika, osuđenog za trgovinu drogom. Šeks je potvrdio da je utjecao na pomilovanje “prijatelja vlastitog sina i odličnog suradnika”.

Tada je vlastitu smjenu okarakterizirao kao reakciju predsjednice na medijski pritisak, izjavio da smatra da je u slučaju Vanje Goldbergera postupio ispravno i na pitanje hoće li se prestati baviti politikom odgovorio “malo morgen”.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina