Sinčić prijavio “napuhanog” Plenkovića koji “ucjenjuje i prijeti”: Očajan je i neuspješan

Sinčić prijavio “napuhanog” Plenkovića koji “ucjenjuje i prijeti”: Očajan je i neuspješan

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić prijavio je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Vijeću Europe zbog najave da će cijepljenje postati uvjet za dobivanje mjere pomoći za očuvanje radnih mjesta. Kaže da je to skandalozno i nehumano.

“Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva. Budući ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što s time, pa pokušava očajnički prijetiti poslodavcima i radnicima. Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom”, kaže Sinčić.

U prijavi je Sinčić podsjetio na Rezoluciju 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021. koja navodi da je potrebno “osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obvezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen”.

“Premijer Hrvatske javno prijeti poduzetnicima ukidanjem financijske pomoći za sve one koji se ne cijepe protiv koronavirusa, što de facto znači prisilu i diskriminaciju.

Ovim putem prijavljujemo premijera Republike Hrvatske Vijeću Europe zbog kršenja ljudskih prava i europske Rezolucije 2031. Molimo Vijeće Europe da javno reagira i uputi prosvjednu notu Andreju Plenkoviću i njegovu uredu kako bi se hrvatske građane zaštitilo od ove premijerove agresije. Molimo žurnu reakciju”, navodi se u prijavi.

“Sreo sam na stotine političara i lidera svojih zemalja, ali nikad nekog toliko očajnog, osobito toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Europskoj uniji, a napuhanog do neba. Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti”,naglasio je Sinčić.