Sindikat prijavio ravnatelja policije: Živi bolje od ministra i premijera. Evo kolika mu je plaća

Sindikat prijavio ravnatelja policije: Živi bolje od ministra i premijera. Evo kolika mu je plaća

Sindikat policijskih službenika uputio je prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv glavnog ravnatelja policije Nikole Miline koji, kako tvrde, crpi prava koja mu zakonom ne pripadaju čime čini štetu državnom proračunu.

Sindikat navodi kako je Milina državni dužnosnik sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, a prima plaću kao policijski službenik iako mu Uredbom o plaćama policijskih službenika nije propisano radno mjesto i koeficijent.

Ovo govori samo za sebe

Sama činjenica da mu je bruto plaća veća i od samog premijera i ministra iako mu je koeficijent manji dovoljno govori za sebe, istaknuli su u ponedjeljak u priopćenju, javlja Novi list.

Sindikat je Ministarstvu unutarnjih poslova uputio dopis o Milininoj plaći, uz upit i o tome koristi li neko od materijalnih prava koja pripada državnim odnosno policijskim službenicima.

Odgovoreno im je da glavni ravnatelj policije ima status policijskog službenika, sukladno kojem ostvaruje plaću i ostala materijalna prava.

Iz Sindikata kažu kako Uredbom o plaćama policijskih službenika ne postoji radno mjesto “glavni ravnatelj policije”, a time niti koeficijent složenosti poslova, kao niti dodaci na taj koeficijent na koje se poziva Ministarstvo unutarnjih poslova u svom odgovoru, pa se postavlja “logično pitanje po kojem pravnom aktu glavni ravnatelj policije prima plaću, svaki mjesec od kada obnaša dužnost”.

Koliko mu iznosi plaća

Smatraju kako su prava koja “crpi” glavni ravnatelj policije Nikola Milina protuzakonita i ako ih je ostvarivao protupravno je pribavio imovinsku korist, a da je tome tako pokazuje i što prima veću plaću od ministra unutarnjih poslova i pomoćnika ministra dok od premijera Andreja Plenkovića ima svega 200-tinjak kuna manju plaću.

Po imovinskim karticama neto plaća glavnog ravnatelja policije s koeficijentom 5,50 iznosi 21.939,61 kuna, ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Milina pozitivan na koronavirus

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina pozitivan je na koronavirus, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo unutarnjih poslova.

Milina se jutros testirao na koronavirus zbog blago povišene temperature te je utvrđeno da je nalaz pozitivan, navodi se u priopćenju i dodaje da su mu epidemiolozi odredili 10-dnevnu izolaciju.

Glavni ravnatelj policije osjeća se dobro i zasad nema nikakvih simptoma niti težih posljedica te će ostati u izolaciji obavljajući svoje dužnosti od kuće.

Milina je do sada primio tri doze cjepiva – posljednje u listopadu ove godine – te će i dalje slijediti sve upute liječnika i epidemiologa.

Foto: Hina