Stipe Mesić likuje: Hvali Milanovića i omalovažava Kolindu koju je usporedio s Nives Celzijus

Stipe Mesić likuje: Hvali Milanovića i omalovažava Kolindu koju je usporedio s Nives Celzijus

U stožeru Zorana Milanovića u Tvornici kulture je i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Kaže da ga Milanovićeva pobjeda nije iznenadila.

– Nisam se iznenadio jer znam kakvo je stanje u državi i dokle je Kolinda dovela funkciju predsjednice. Ona je previše estradizirala funkciju. Niste znali tko je predsjednica republike, a tko je Nives Celzijus, rekao je Mesić, prenose 24 sata.

Spomenuo je i njenog najljućeg protukandidata u prvom krugu, Miroslava Škoru kao odgovor na pitanje što bi Kolinda mogla sad raditi.

– Može kod Miroslava Škore tražiti poduku kako se živi od pjevanja.

Ističe da su građani glasali kako im je Kolinda i rekla.

– Ona je rekla ‘Hrvatska zna’. Hrvatska zna i tako je glasala, zaključio je Mesić.

Mesić je za N1 izjavio da su građani željeli promjene, “jer je  dosadašnja predsjednica previše estradizirala svoju funkciju, prestala je imati funkciju predsjednice, predstavljala je više folklor”..

Dodao je i sljedeće: “Od prvog dana kada je izabrana, kada je krenula po županijama, nosila zastave, dočekivali su je s himnom, to je jednostavno bila izborna kampanja od prvog dana, ali to nije moglo dovesti do rezultata.”

Odgovorio je i  na pitanje kakav bi Zoran Milanović mogao biti predsjednik.

“Ja mislim da će on biti dobar predsjednik. Prije svega, bio je premijer, zna mehanizme i što je radio dobro, gdje je učinio eventualno greške. Ali kaže se ako čovjek zna gdje je pogriješio, onda uvijek zna gdje može irpraviti. Ja mislim da je on toga svjestan i mislim da je u ovoj kampanji pokazao neku zrelost.”

Zaključno je rekao što smatra kako će se ovakvi rezultati odraziti na događaje u HDZ-u.

“Mislim da to neće tako biti kao što se sada kalkulira, da će to previše utjecait na Andreja Plenkovića. Ja čak mislim da je to za njega jedno veliko olakšanje, on će dobiti čovjeka koji zna posao, koji zna ulogu predjsednika i lakše će surađivati nego s ovom estradiziranom predsjednicom”, rekao je zaključno bivši predsjednik Stipe Mesić.

Foto: Edvard Šušak/Hina