Školska knjiga prvi izdavač koji je razvio cjelovit digitalni sustav za učenje

Školska knjiga prvi izdavač koji je razvio cjelovit digitalni sustav za učenje

S prvim danom lipnja počinje rok od 15 dana u kojem više od 20 tisuća učitelja i nastavnika bira nove udžbenike za primjenu kurikularne reforme u osnovnim i srednjim školama. Školska knjiga, kao najveći izdavač u zemlji, pripremila je moderne udžbenike i najnaprednije digitalne sadržaje za sve predmete u svim razredima u osnovnim i srednjim školama u kojima u školskoj godini 2019./2020. kreće primjena novog kurikuluma.

Učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske biraju udžbenike za prvi, peti i sedmi razred osnovne škole, te za prvi razred gimnazija i za opće obrazovne predmete u strukovnim školama u kojima od jeseni kreće primjena novih kurikuluma, stoji u priopćenju Školske knjige.

Školska knjiga prati sve zahtjeve i izazove suvremenog obrazovanja pa je i za novu školsku godinu pripremila sve potrebne udžbenike i druge obrazovne materijale, kako za učenike tako i za učitelje. Svi su materijali u potpunosti usklađeni s predmetnim kurikulumima. Udžbenike Školske knjige prate i dodatni digitalni sadržaji koji su prilagođeni novoj generaciji učenika naviknutih na digitalno okruženje.

„Desetljećima smo prvi odabir hrvatskih učitelja i nastavnika na što smo iznimno ponosni. Rezultat je to predanog i zajedničkog rada cijelog tima Školske knjige. Posebno smo ponosni i na činjenicu da smo prvi prepoznali važnost cjelovitog pristupa učenju i uveli digitalni sustav za učenje i poučavanje u Hrvatsku. Naime, naša je digitalna platforma u školama potpuno besplatno prisutna još od 2014. Proteklih smo pet godina pomno promatrali potrebe hrvatskih škola, učitelja i učenika i prema njihovim potrebama, a u skladu s najnovijim istraživanjima o znanosti učenja, nastala je e-sfera, cjelovito digitalno rješenje u potpunosti prilagođeno ishodima hrvatskog kurikuluma“, izjavila je Matilda Bulić, članica Uprave Školske knjige.

Na izradi više od 300 novih izdanja radilo je gotovo 1000 najboljih hrvatskih autora, metodičara, znanstvenika i praktičara Školske knjige. Mnogi od njih ponosni su mentori najboljim učenicima koji se, osim odličnim uspjehom u školi, mogu pohvaliti i vrhunskim rezultatima na brojnim svjetskim natjecanjima. Svoje su znanje i iskustvo pretočili u udžbenike za nove generacije.

„Sinergija tiskanog i digitalnog dijela udžbeničkoga kompleta danas pruža sasvim nove mogućnosti prilagodbe, proširivanja i produbljivanja sadržaja te sasvim nove načine ponavljanja i uvježbavanja kako bi učenici dosegnuli željene ishode. Digitalna inačica udžbenika zapravo je individualizirani udžbenik koji svaki učenik može prilagoditi svojim potrebama. Tako se svakom djetetu daje prilika da se uvjeri da može više“, objašnjava Emica Calogjera Rogić”, izvršna urednica u Školskoj knjizi.