Škorin kombi jurio, zaustavio ga presretač: U stožeru ljuti zbog curenja informacija iz policije

Škorin kombi jurio, zaustavio ga presretač: U stožeru ljuti zbog curenja informacija iz policije

Zbog prebrze vožnje policija je u ponedjeljak u 11.27 sati zaustavila kombi zatamnjenih stakala, osječkih registracijskih oznaka na ličkom dijelu autoceste. Suvozač u kombiju je bio predsjednički kandidat Miroslav Škoro, prenosi N1.

Presretač PU ličko-senjske utvrdio je brzinu Škorina kombija od 170 km/h, prestigao ga, te potom preusmjerio na odmorište Ličko Lešće. Po proceduri je utvrđen identitet vozača te mu je predočena snimka, kao i informacija da je vozio 40 km/h više od ograničenja, piše Jutarnji list.

Zbog tolerancije od 10 km/h evidentirana je brzina od 160 km/h, a vozač je trebao platiti 500 kuna kazne, no kako nije prekršajno kažnjavan u posljednje dvije godine ispunio je uvjete za takozvane mjere pisanog upozorenja odnosno opomene.

Vozač je dobio opomenu budući da je riječ o sitnom prekoračenju brzine do koje je došlo zbog promjene ograničenja brzine. Ograničenje je spušteno zbog lošijih uvjeta na cesti i to je bio razlog prekoračenju’, rekao je Mate Mijić, direktor komunikacija u Škorinom stožeru dodajući kako predsjednički kandidat Miroslav Škoro govoreći na konferenciji za novinare u Dubrovniku se u svojoj izjavi o migrantima referirao na situaciju kod Hrvatske Kostajnice od prije tri tjedna kada ih je policija zaustavila te pregledala vozilo.

Demantirao je navode kako Miroslav Škoro u kampanji vozi Jollyevo vozilo, rekavši kako je kombi unajmljen od ‘druge agencije’.

‘Nama je zanimljivo kako iz policije cure osobni podaci. Miroslavu Škori se gleda sve, pa i vozač koji je povezan s njim kada negdje prekorači brzinu. To odmah postaje stvar medijskog interesa. To nam je također zanimljivo, budući da nije Miroslav Škoro upravljao vozilom koje je prekoračilo brzinu’, rekao je Mijić.

Foto: Igor Kokoruš/Hina