Rat za zagrebački HDZ: Mikulić i Plenković zamjeraju Prgometu da ne kadrovira po stranačkoj liniji

Rat za zagrebački HDZ: Mikulić i Plenković zamjeraju Prgometu da ne kadrovira po stranačkoj liniji

Predsjednik zagrebačke Skupštine Drago Prgomet i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić komuniciraju isključivo putem pisama, piše u srijedu Jutarnji list. Zahuktava se rat za zagrebački HDZ, prenosi N1.

Odnosi u zagrebačkom HDZ-u već jako dugo nisu idilični, a kako se bliže unutarstranački izbori, situacija je, čini se, sve napetija. Dokaz tome je i dopis koji je Prgomet nedavno uputio Mikuliću, navodi dnevnik.

Taj dopis, koji je Prgomet poslao 17. listopada, dijelom je i uvertira za prošlotjedna zbivanja u gradskom HDZ-u. Tada je, podsjeća Jutarnji list, na sjednici Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a s rezultatom dvanaest naprema nula za šefa Kluba HDZ-a u Skupštini izabran Ivan Kujundžić, što je poslije potvrdio i Gradski odbor, iako su šef HDZ-a Andrej Plenković i njegov krug na tom mjestu željeli vidjeti Mislava Hermana.

Prgomet u dijelu pisma spominje upravo taj izbor, a šefa zagrebačkog HDZ-a proziva i za neodržavanje sastanaka te da se odluke ne donose u skladu sa Statutom.

Prema informacijama iz HDZ-a, Prgomet i Mikulić još se nisu sreli, no dnevnik doznaje da je Mikulić ovih dana Prgometu uputio odgovor na pismo.

U tom odgovoru, navodno je Prgometa prozvao za samovolju te ga optužio da bez konzultacija s Gradskim odborom kao izaslanike Skupštine imenuje članove koji nisu iz HDZ-a, donosi Jutarnji list.

Foto: Daniel Kasap/Hina