Škorini suradnik oštro napao analitičara RTL televizije: Evo o kome je riječ

Škorini suradnik oštro napao analitičara RTL televizije: Evo o kome je riječ

Domovinsko pokret podržava vojni rok. Po nama to nije trebalo ni ukinuti. Mladi ljudi trebaju otići iz mamine kuće, probati se šest mjeseci ustajati u šest ujutro, pospremati krevet, znati napuniti i očistiti pušku, oribati svoje cipele. To svakom mladom momku treba, poručio je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta i član izbornog stožera Miroslava Škore na pitanje podržavaju li uvođenje vojnog roka, što najavljuje HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić.

Ne vidi razloga zašto Hrvatska ne bi imala vojni rok, javljaju 24sata.

 – Imali smo rat prije 30 godina i nitko nam ne garantira da neće biti rata za 10 godina – istaknuo je.

Igor Peternel je najavio osnivanje “Ureda za sprječavanje pranja novca u udrugama, koji će se konstantno baviti transparentnošću tih natječaja i kako se troše javna sredstva.”

– Pogotovo što znamo da Možemo! ima sad većinu u skupštini i tu se postavlja pitanje sukoba interesa jer drugi ešalon ekipe Možemo! ostaje u civilnom društvu, a ako su tolike milijune dobivali dok nisu bili na vlasti, zamislite što će se tek događati s tim civilnim sektorom sada kada su se približili vlasti i ulaze u legalne institucije i dolaze u posjed blagajne – poručio je i dodao kako imaju ozbiljne primjedbe i na neovisnost medija i nejednaki pristup prema njima. 

– Primjera radi, gospođica Lalić, kćer profesora Lalića, koji je i osobni donator platforme Možemo, a zaposlena je u Centru za mirovne studije, prima plaću iz javnog novca, njezin otac je suosnivač zaklade Solidarna, koja je zajedno s Mirovnim centrom čini i Kuću ljudskih prava i nadgradnju platforme 112. Dakle, gospodin Lalić, koji je formalno iz tog miljea, odlazi na RTL, N1, komentira i platformu Možemo!, čak mu se u trenutku emocije potkrade i “naši.” Gdje je tu neovisnost? I onda kad mi iznosimo ove brojeve, ne dopušta nam se čak ni iznositi ih s nekom pažnjom već se to izvrgava nekom ruglu – požalio se Peternel. 

Ne može se prodavanje magle nazivati ekologijom, niti prodavanje ljudskih prava nazivati neideološkim udrugama, dodao je.

– Kad sve to skupa zbrojite, većini građana je jasno da se tu radi o ogromnim iznosima koji se približavaju milijardi, a da sasvim sigurno benefita nema. Pogotovo u društvu koje sebe ne može nazivati bogatim, koje se za ozbiljno bolesnu djecu i njihovo liječenje u inozemstvu ne može izdvojiti novac iz HZZO-a nego ga građani moraju donirati. U toj istoj zemlji ovoliko novca odlazi na rad udruga s vrlo upitnim rezultatima – poručio je. 

Demantirali su medijske napise da su angažirali tvrtku braće Macan za širenje lažnih oglasa. 

– Zanimljivo je to da su se spominjale i neke druge agencije, ali nitko nije provjerio, recimo, da ona radi još za HDZ, Suvereniste i još neek druge političke stranke. Problem se javlja kad te pojedine agencije i firme rade za Domovinski pokret. Pametnome dosta – istaknuo je Žepina.

Za prozivke HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića da je Domovinski pokret doveo Zorana Milanovića na vlast također ističu da se radi o spinu i obmanjivanju javnosti. 

– Nit’ smo ga doveli, nit’ smo ga tražili, nit’ smo ga željeli. Mi smo željeli da Miroslav Škoro bude predsjednik države – poručio je Mlinarić.