Škoro izišao s novim optužbama protiv Tomaševića i ekipe: Oni su Cosa Nostra aktivizma

Škoro izišao s novim optužbama protiv Tomaševića i ekipe: Oni su Cosa Nostra  aktivizma

Miroslava Škoro iznio je nove optužbe protiv Tomislava Tomaševiće i njegove patforme koju je šef Domovinskog okreta prozvao ‘ZeleNaši’.

– Građani sada moraju odlučiti žele li jednoumlje zeleno-lijeve koalicije ili žele kohabitaciju – započeo je Škoro pa pozvao članove platforme Možemo da do ponedjeljka kažu koliko su novca dobili od Milana Bandića i Grada Zagreba. Naime, tvrdi kako je ta politička platforma karijeru izgradila na našem novcu.

– To je Cosa Nostra aktivističkog profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama. Uprihodili su preko 80 milijuna kuna iz različitih osnova. Bože moj, uprihodili su, ali kako su ih potrošili? Neka kažu to – rekao je Škoro, koji tvrdi da su 50 do 60% potrošili na putne troškove, javljaju 24sata.

– Ja sam isto aktivist. Svatko je aktivist, što to znači – pa biti aktivan. Biti aktivist je jedna priča, a biti profesionalni aktivist je drugo – rekao je i dodao kako je svoju plaću dao pedijatriji u Osijeku, donirao je i crkvi, a kaže da je i njegova obitelj pomogla dvojici glazbenika. 

– Oni su sve suprotno od onoga za što se predstavljaju – istaknuo je Škoro i još jednom pozvao Možemo da objavi na što je potrošen novac, u suprotnom, kaže, on će objaviti dokumente. 

 – Zeleno lijevo je meni uvijek bilo sumnjivo – rekao je Škoro.

Slaven Dobrović doveo je u pitanje treba li Zagrebu projekt studije o odlagalištu otpada vrijednog 30 milijuna kuna. Rekao je kako smo već mogli imati pola infrastukture za otpad u Gradu Zagrebu. 

– Projektanti su odabrani i žive u zlatnim jaslama. Sve skupa mimo kontra interesa građana – rekao je Dobrović i kazao kako je to primjer kako se vodi posao u Gradu Zagrebu.

Škoro je istaknuo i da su polazišne točke njega i Možemo dijametralno suprotne. On kaže da dolazi iz poduzetništva i uplaćuje u proračun, a Možemo dobiva novac koji troši na plaće.

– Možemo zatvoriti Jakuševac u četiri godine, to obećajem – rekao je i dodao kako DP želi u Zagrebu postaviti, ne rodno ispravne semafore, već pametne semafore. 

Škoro je kazao i kako su sport i kultura plodno tlo za pranje novca, ali ističe da su profesionalci u tim djelatnostima ugroženi.

– Malo govorimo o sportu, kulturi i poduzeništvu – kaže i dodaje kako se njegovi konkurenti u to slabo razumiju. 

Ističe da je kohabitacija jedini način. 

– Sve će biti postavljeno drastično drugačije nego danas – rekao je Škoro.

Foto: Hina