Škoro tvrdi: Optužuju nas za huškanje, a mi smo samo govorili istinu

Škoro tvrdi: Optužuju nas za huškanje, a mi smo samo govorili istinu

U završnom obraćanju prije nedjeljnog drugog kruga i sutrašnje izborne šutnje, Miroslav Škoro osvrnuo se na ono za što ga se najviše proziva u kampanji – huškanje.

– Htio bih komentirati ovo što se dogodilo u našem medijskom prostoru u zadnja dva tjedna, što smatram nezapamćenim, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Osnovna riječ koja je obilježila kampanju je – huškanje. Tko je huškač? Huškati u enciklopediji znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može na rat i na tučnjavu. Jedino što se događalo kad je ova kampanja u pitanju s moje strane je inzistiranje na istini. Istina je da je gospodin Tomašević i platforma Možemo! iznikla iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna – rekao je Škoro, pišu 24sata.

Pristojno bi bilo, dodao je, odgovoriti na postavljena pitanja zašto se trošilo do 90 posto dobivenog javnog novca za punjenje vlastitih džepova.

– Ja nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture. Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, skakao u kontejnere, nisam vršio atak na način da sam se valjao po podu ili vezao za drvo, samo sam sa svojim timom iznosio podatke. Na vama novinarima je bilo i još uvijek je da to zajedno sa mnom provjerite – rekao je pa se požalio na medijski tretman. 

– Bilo je usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. I znam da će mnogi od vas kazati da to nisu radili, ali većina je. Novinari su u svoje slobodno vrijeme, veselja radi, iznosili kojekakve situacije i govorili vrlo ružno o meni – rekao je Škoro istaknuvši kako se postavlja pitanje jesu li ti novinari onda uistinu i neovisni.

– Zatim se dogodilo nezapamćeno uključivanje vrha politike u kampanju. Predsjednik, premijer, kod nas je to normalno i to naravno nije huškanje – rekao je Škoro naglasivši kako bi to negdje vani bio skandal par excellence.

Ponovio je kako su našli preko 500 milijuna kuna koje otišle prema civilnim udrugama, a završile u džepovima onih koji te udruge vode.

– I moje legitimno pravo je da kažem ljudima da grad žele voditi ljudi koji nemaju dana radnog staža i vrlo su vješti u sisanju novaca. I moj savjet je svima: “ljudi, nemojte ništa raditi, osnujte udrugu i zarađujte na taj način.” Jedino što sam uspio shvatiti je da sve te strukture, sve, povezuje novac bez motike. Oni su se oznojili jedino džogirajući ili igrajući basket – rekao je.

Foto: Hina