Škoro napao Božinovićevu PR mašineriju: Neka država ljudima nadoknadi štetu koju su napravili migranti

Škoro napao Božinovićevu PR mašineriju: Neka država ljudima nadoknadi štetu koju su napravili migranti

Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Facebooku je prozvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da građane “uvjerava da su slijepi pored zdravih očiju” kad kaže da je državna granica zaštićena od ilegalnih ulazaka.

“Božinovićeva PR mašinerija uvjerava nas da smo slijepi pored zdravih očiju i da je državna granica zaštićena od ilegalnih prelazaka. Ako je to doista tako, ako ministar i oni oko njega zaista rade besprijekoran posao u zaštiti teritorijalnog integriteta RH te očuvanju zakona i reda na migrantskoj ruti, onda država neće imati problema preuzeti odgovornost za nadoknadu štete ljudima čija je imovina otuđena ili uništena od ilegalnih migranata. Budući da ti migranti postoje samo u našoj mašti, neka Plenkovićeva vlada preuzme odgovornost za štetu. Ako govore istinu, ništa ih ne košta”, napisao je Škoro na Facebooku.

Podsjetimo, potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro tijekom konferencije za medije govorio je i o migrantskoj krizi.

“Tako da, uz dužno poštovanje i zahvalu hrvatskoj policiji, moramo upozoriti da je primarni zadatak države da štiti svoj teritorij i građane. Bilo bi dobro razmisliti o tome da i druge službe koje su educirane za zaštitu ustroja države, imovine i građana, budu uključene u ovaj proces dok ne bude prekasno, na način da pomognu policiji. Pritom mislim na Oružane snage Republike Hrvatske“, kazao je Miroslav Škoro na konferenciji za medije.”

Na Škorinu konferenciju odgovorio je i MUP. Kazali su da je zaštita i nadzor državne granice te sprječavanje nezakonitih migracija primarna zadaća hrvatske policije, odnosno zadaća policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova.

“Današnji primjer i činjenica da se predsjednički kandidat na svom putu susreo s policijskim službenicima samo je dokaz prisutnosti i neselektivnog obavljanja nadzora, kako na granici, tako i u dubini teritorija”, poručili su iz MUP-a.

Foto: Miroslav Lelas/Hina

Facebook Comments