SLIČNOST S POSRNULIM KURZOM: Javna poduzeća obilno financiraju odabrane medije. Je li moguće da Plenković to ne vidi?

SLIČNOST S POSRNULIM KURZOM: Javna poduzeća obilno financiraju odabrane medije. Je li moguće da Plenković to ne vidi?

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da će svi koji na Banovini trebaju pomoć u hrani, tu pomoć dobiti kao i dosad, dodavši kako je riječ o komunikacijskom nesporazumu, javlja N1.

Komentirajući ostavku austrijskog kancelara Sebastiana Kurtza rekao je da će nastavit dobro surađivati s Austrijom i njihovom sestrinskom strankom.

No, ocijenio je pritom kako su ‘netočne i bezobrazne usporedbe’ po kojima se u Austriji, za razliku od Hrvatske odmah podnosi ostavka.

“Vidim da se već vuku paralele s Hrvatskom i dolaze komentari kako u Austriji ide brzo ostavka. Kad bi teza o tome da naša Vlada ima takav upliv, polusponzorski prema medijima, onda bi smjer Hrvatske u anketi bio da je 95 posto ljudi sretno i zadovoljno, a HDZ bi imao. ne 27 nego 57 posto potpore”, rekao je premijer.

Zaključio je da su takve usporedbe krive, netočne, čak i uvredljive prema njima, pogotovo jer stalno postoje dvostrukih aršini, pri čemu je normalno udariti po HDZ-u i za najsitniju omašku.

Plenković očito ne želi vidjeti ono na što svi objektivni promatrači upozoravaju godinama. Javna poduzeća su posebno izdašna prema nekim odabranim medijima koji za uzvrat ne otvaraju bitna pitanja.

Foto: Hina