Hrvoje Zovko prozvao “prisavku kliku”: Zašto nisu tužili uhićenika Bačića za povredu ugleda i časti?

Hrvoje Zovko prozvao “prisavku kliku”:  Zašto nisu tužili uhićenika Bačića za povredu ugleda i časti?

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko osvrnuo se na uhićenje bivšeg ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i gromoglasnu šutnju na Prisavlju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kazimir Bačić već je sto dana iza rešetaka. O čovjeku koji je meni i mojoj obitelji nanio toliko zla nisam ni slova napisao zadnjih mjeseci, a možda imam i najviše prava od svih s obzirom na to što su mi i on i prisavska klika u protekle tri godine napravili.

No zanima me nešto drugo. Kako to da vodstvo HRT-a nije tužilo Bačića za povredu ugleda i časti? Od njegovog uhićenja ionako devastirani HRT neće se još dugoo oporaviti. Takvu sramotu teško je oprati.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko

Ali, eto, on je i dalje zaposlenik HRT-a, bez tužbe za povredu ugleda i časti, a ja sam odmah dobio otkaz i dvije tužbe za povredu ugleda i časti, i kazneno i parnično, u kojoj traže 250 tisuća kuna, jer sam, zamislite, govorio u cenzuri i pritiscima na HRT-u. Dakle, gospodo s HRT-a, što čekate s tužbom?

Nije vrag da mislite da ex-ravnatelj nije povrijedio ugled i čast HRT-a ma koliko ‘čast i sadašnji HRT’ zvuči kao ‘željezno drvo’. No iako sam dobio otkaz, nikada se ne bih mijenjao s Bačićem i ekipom pa da živim tisuću godina”, istiće Zovko.

Naslovna fotografija: KazimirBačić

Foto: Hina