Ugledna liječnica demantira Faktograf: Evo što ste krivo napisali o meni

Ugledna liječnica demantira Faktograf: Evo što ste krivo napisali o meni

Alma Demirović, liječnica i predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista, jedna od govornica na prosvjedu “Festival slobode”, obratila se Faktografu putem odvjetnika Joška Biliškova. Tražila je da objavimo ispravak informacije iz teksta “Festival slobode je antivakserska propaganda”, koji je na Faktografu objavljen 21. rujna 2021. godine. Tekst traženog ispravka objavljujemo u cijelosti, bez uredničkih intervencija, navodi Faktograf.

Dana 21. rujna 2021. godine, na Vašem cijenjenom mediju – portalu www.faktograf.hr , Faktograf, naslova „Festival slobode je antivakserska propaganda”, podnaslova “Svrha “Festivala slobode” je promoviranje laži o cjepivima, kojima antivakseri na uvjerljivosti pokušavaju dodati referiranjem na neutemeljene teorije zavjere”, objavljen je članak u kojem spominjete i gđu. dr. sc. Almu Demirović, za koju, bez ikakve ograde, navodite kako nije točno da antivakserski propagandisti i ostali akteri “Festivala slobode” nemaju pristup medijima. Osim što svoje mišljenje iznose pred tisućama pratitelja na društvenim mrežama, redoviti su gosti mnogobrojnih rubnih internetskih portala i sličnih medija koji ne prežu od iznošenja činjeničnih netočnosti u javni prostor, a ponekad se uspiju probiti čak i do medijskog mainstreama, kao što je bio slučaj s Almom Demirović, koju je uoči “Festivala slobode” ugostio RTL Direkt.

Ovakva pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita.

Naime, ne odgovara istini da je gđa. dr. sc. Alma Demirović, dr. med. antivakser, da širi laži o cjepivima, da se referira na neutemeljene teorije zavjere, da je redoviti gost rubnih internetskih portala i sličnih medija koji ne prežu od iznošenja činjeničnih netočnosti u javni prostor i da se ponekad uspije probiti čak i do medijskog mainstreama, kako se to navelo u Vašem članku.

Slijedom svega navedenoga, temeljem odredbe članka 22., u svezi s člankom 40. Zakona o medijima (“Narodne novine” broj: 59/04., 84/11. i 81/13), molite se u prvom idućem izdanju Vašeg cijenjenog medija objaviti i ovaj ispravak objavljene informacije.