Smetaju mu molitelji: Perfidna odluka gradonačelnika Tomaševića

Smetaju mu molitelji: Perfidna odluka gradonačelnika Tomaševića

Uoči još jedne muške krunice u subotu, doznajemo kako je Grad na čelu s Tomislavom Tomaševićem ponovno skupinama koje se protive molitvi dozvolio postavljanje razglasa kojim opstruiraju molitelje. Isti tretman očito je samo za katolike s obzirom na to da hinduistička sekta Hare Krišna često u centru Zagreba demonstrira svoja uvjerenja, koja se u najmanju ruku kose s onim što propagiraju udruge i pojedinci koji se glasno protive javnom iskazivanju vjere kada su katolici u pitanju.

Iako je vjerska sloboda zajamčena Ustavom Republike Hrvatske, u Zagrebu na čelu s Tomaševićem to se zanemaruje, a dozvolama za razglas dopušta napade i diskriminaciju katolika. Dok pripadnici Hare Krišna redovno paradiraju gradom bez da ih itko ometa, čini se da su katolici trn u oku sadašnje vlasti, javlja Narod.

Tomašević dozvolom da se razglasom ometa molitva krunice, osporava pravo na vjeroispovijest i javno izražavanje vjere na koju građani imaju pravo i to im garantira Ustav.

Ovakvom opstrukcijom, Grad Zagreb na čelu s Tomaševićem krši Ustav RH koji jamči ”slobodu savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja”. Građani imaju pravo na javno očitovanje svoje vjere, a molitva krunice uz to je kao okupljan je svake prve subote u mjesecu i prijavljena policiji.

Foto: Hina

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hercegovački fratar brani Vatrene: Milanović ide na Sutjesku, Tomašević stoji ispod petokrake, a oni se uhvatili Modrića i Lovrena

Karolina Vidović Krišto o optužnicama protiv Modrića i Lovrena: Sramotno. Državna odvjetnica je sve dogovorila sa Šeksom i Plenkovićem