Smrt u Münchenu: Zašto su prijatelji pobjegli kada je ogromni Bosanac napao Hrvata?

Smrt u Münchenu: Zašto su prijatelji pobjegli kada je ogromni Bosanac napao Hrvata?

Mladi Hrvat koji je u nedjelju ubijen u Münchenu je 25-godišnji Stjepan Jerković s adresom u Omišu gdje mu žive roditelji koji su podrijetlom iz Zenice u BiH.

Kako je za Fenix-magazin.de kazao Marko Ešegović, Stjepan je neko vrijeme igrao za nogometni klub Münchner Kickers, no zadnju godinu dana nije bio aktivan.

– Stjepan je igrao kod nas u Münchner Kickersu, zadnju godinu dana nije bio aktivan, ali je ostao član. Svi smo šokirani ovime što se dogodilo. Taj mladić je bio dobar, uvijek nasmijan, spreman pomoći. U München je došao prije 5 ili 6 godina iz Omiša gdje mu obitelj ima kuću. U Omišu su mu otac i majka. Stjepan ima još sestru. U Münchenu je radio u BMW-u. Uvijek je bio pozitivan, nasmijavao sve u društvu, jednostavno je uvijek bio za šalu, govori Marko Ešegović, javlja Fenix magazin.

Ešegović kaže kako ne zna puno o društvu u kojem je bio Stjepan kobnu večer.

– Ne znamo puno niti o tom mladiću iz BiH koji ga je ubio, ali Bild je objavio njegovu fotografiju. Visok je dva metra i jako je krupan. Mladići su se vjerojatno uplašili pa su pobjegli, misli Marko Ešegović s kojim je Stjepan igrao u nogometnom klubu Münchner Kickers.

Forenzičari i istražitelji su radili na mjestu zločina nakon pronalaska mrtvog 25-godišnjaka iz Münchena. Okolnosti zločina trenutačno su predmet istrage.

– Zašto je četvero mladih ljudi ostavilo svog prijatelja da krvari u parku? Odgovor na to pitanje još nismo dobili. Istraga je trenutačno usredotočena na navodnog počinitelja, rekla je tužiteljica Juliane Grotz iz ureda javnog tužitelja München na tiskovnoj konferenciji o tom slučaju u ponedjeljak.

Njemački mediji prenose izjavu iz tužiteljstva u kojoj se navodi kako se još razmatra mogućnost podizanja optužnice protiv osoba koje su bile u vrijeme sukoba na mjestu događaja, a “zbog nepružanja pomoći”.

Na slici: Stjepan Jerković u dresu Münchner Kickers / Foto: Fenix (M. Ešegović)