Sobarica prijavila gosta iz Banja Luke za silovanje u Makarskoj: Osumnjičeni i njegova obitelj su bili gosti hotela

Sobarica prijavila gosta iz Banja Luke za silovanje u Makarskoj: Osumnjičeni i njegova obitelj su bili gosti hotela

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 33-godišnjaku iz Banje Luke koji je uhićen 30. lipnja ove godine u večernjim satima zbog sumnje da je tog jutra silovao dvanaest godina stariju sobaricu u jednom hotelu na makarskom području.

U istražnom zatvoru završio je zbog opasnosti od bijega s obzirom da je državljanin BiH, a tereti ga se da je tog jutra oko 9.30 sati ušao u sobu hotela nakon što je prije toga nekoliko dana u tom hotelu proveo na ljetovanju sa suprugom i dvoje djece, i tada su se taman pakirali spremajući se odjaviti iz hotela.

Kad je došao u sobu, prema kaznenoj prijavi koju je policija podnijela splitskom ŽDO-u, zatekao je tu sobaricu te je počeo s njom razgovarati oko nekog oštećenja na jednom od kreveta u sobi da bi potom, u jednom trenutku, prišao blizu nje i privukao je snažno sebi te je počeo ljubiti. Ona se opirala i tražila od njega da prestane, no on ju je gurnuo na krevet, svojom desnom rukom držao ju je za lijevo rame, a drugom je rukom skinuo hlače i natjerao je da ga oralno zadovolji. Nije pomoglo niti njezino opiranje pa ju je gurnuo na krevet i silovao je, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema prijavi, sobarica je uspjela pobjeći nakon što se on okrenuo da ode u WC, pa ga je odgurnula nogama.

Nakon ovoga, muškarac je otišao iz sobe te cijeli taj dan proboravio s obitelji na plaži, predvečer se uredno odjavio iz hotela, a uhićen je tek kad je stigao na granicu s BiH gdje su hrvatski policajci, prilikom pregledavanja dokumenata, vidjeli da ga traže njihovi makarski kolege.

Kako smo doznali, muškarac je od trenutka uhićenja bio u šoku, na ispitivanju se psihički slomio i rasplakao govoreći kako ne može vjerovati što mu se događa te je priznao da je bilo spolnog odnosa, no tvrdi da nikakve prisile nije bilo i da je sobarica pristala na seks. Isto tako, navodno je kazao kako je prethodnih dana imao nekoliko puta vrlo kratku verbalnu i neverbalnu komunikaciju s djelatnicom hotela koja je ukazivala na to da postoji određena doza njezine zainteresiranosti za njega.

Nakon što ga je prijavila za silovanje, 45-godišnjakinja je odvedena i na liječnički pregled te je, neslužbeno doznajemo, utvrđeno kako nema vidljivih tragova nasilja. Ukoliko predstojeća istraga pokaže osnovanost sumnje da ju je silovao uz uporabu sile ili prijetnje, 33-godišnjaku za djelo za koje se tereti prijeti zatvorska kazna od tri pa do deset godina.