Socijaldemokrat izgubljen u vremenu i prostoru: Zašto danas slavimo otvaranje Pelješkog mosta?

Socijaldemokrat izgubljen u vremenu i prostoru: Zašto danas slavimo otvaranje Pelješkog mosta?

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković komentirao je današnje otvaranje Pelješkog mosta poručivši da je to velika stvar, ali je pritom upitao i zašto se otvara danas kada nisu završene pristupne ceste.

“Nitko ne spori da je Pelješki most velika stvar za Hrvatsku iz već puno puta spominjanoj razloga kao i nacionalni projekt više Vlada. Ne želeći kvariti svečarsko raspoloženje, ne mogu se ne zapitati dvije, po meni jako bitne stvari. Zašto otvaramo most kojemu još nedostaje 7 kilometara ceste – sav promet s mosta prolazit će kroz Ston. Zašto smo odlučili potrošiti nemalu svotu novca na ceremoniju otvaranja? Ne bi li neka skromnija ceremonija bila primjerenija ovim nesigurnim vremenima? Što vi mislite?”, zapitao se Hajduković, javlja N1.

Čak ni njegovi prijatelji i pratitelji nisu oduševljeni njegovom objavom.

Vlado VukovićA, moj Domagoj. Baš si pogodi u sridu.

Neno PajtakNe bi! Jer je ovo povijesni događaj kojim se nakon 300 godina povezuje Hrvatska! I kada izgradimo kuću napravimo feštu ma kakva kriza bila! To zaslužuje i ovaj veleban projekt!

A neki su mu spočitnuli i troškove koje je napravio kao saborski zastupnik i koji su upravo jučer ugledali svjetlo dana.

Podsjetimo , najveći trošak, 134.000 kuna imao je upravo Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati), predsjednik Odbora za europske poslove te Davor Ivo Stier (HDZ), predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju, 110.000 kuna.

Slijede ih Matko Kuzmanić (86.000 kuna), Nevenko Barbarić (HDZ, 80.000), Katica Glamuzina (Socijaldemokrati, 80.000), Božo Petrov (Most, 76.000 kuna), te Franko Vidović (Socijaldemokrati) i Radoje Vidović (HDZ) s troškovima od po 72.000 kuna.

Foto: Hina